Aluinvent-DVTK: Szélesebb rotációval az alapszakasz 2. helyéért

Kiss A. (fehérben) az átlagosnál több játékperchez juthat szombaton
Kiss A. (fehérben) az átlagosnál több játékperchez juthat szombaton - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az MTK legyőzésével válhat biztossá a DVTK alapszakaszbeli második helye.

A női kosárlabda NB I 21. fordulójában szombaton 18.00-tól az MTK Budapest gárdájának vendége lesz az Aluinvent-DVTK csapata. Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Diósgyőr számára a meccs tétje az, hogy egy újabb győzelemmel bebiztosítják-e jelenlegi második helyüket, hogy az utolsó játéknap eredményétől függetlenül ebben a pozícióban zárnak-e a rájátszás előtt. A sereghajtó idegenbeli legyőzése elvileg nem okozhat gondot a piros-fehéreknek, ugyanis az MTK ebben az évadban eddig mindössze egy együttest győzött le, a PINKK Pécsi 424 csapatát, igaz, őket kétszer is. Viszont a DVTK-hoz nem ér fel a játékosállományuk, jelentős minőségi különbség mutatkozik a Diósgyőr javára, amit a pályán azért majd vissza kell igazolni.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire tekint előre a piros-fehérek szakvezetője, Cziczás László, hiszen ezúttal nem túl nagy feladat vár a csapatára, és ha ezt sikerrel oldják meg, akkor a jövő heti, Cegléd elleni utolsó alapszakaszbeli bajnokijuk tét nélkülivé válik, és az MTK Budapest legyőzése után már az április első hetében induló rájátszásra készülhetnek.

Ő igen, a csapat nem

– Én távolabbra tekintek az MTK-meccsnél, a rájátszástól ugyanis csak pár napra vagyunk, viszont a játékosaim ugyanezt nem tehetik meg. Mert a legfontosabb jelenleg az, hogy megszerezzük az alapszakasz második helyét, és ehhez nyerni kell – jelentette ki Cziczás László, aki arra a felvetésre, hogy lehet, hogy ehhez nem is kell száz százalékot nyújtani, illetve hogy szélesebb rotációval játszhatnak, így felelt: – Olyan nem lesz, hogy valaki fél gőzzel játszik, a pályán csak száz százalékra lehet törekedni, az más kérdés, hogy szinte biztos, hogy szélesebb rotációval tudunk majd játszani, mint például az előző héten, a Szekszárd elleni idegenbeli rangadón. Most azok kaphatnak több lehetőséget, akik eddig kevesebb játszottak, bízom benne, hogy jó játékkal hálálják meg a bizalmat. Optimista vagyok, mert jól dolgoztak ezen a héten a lányok, van alapja, hogy győzzünk, hogy megszerezzük a második helyet, és ha ez sikerül, akkor egy kis ünnepséget is tartunk.

Arra a kérdésre, hogy pezsgőt bontanak-e, azt felelte a DVTK szakvezetője, hogy ez is egy opció.

– Ha meglesz az alapszakasz második helye, akkor egy újabb nagyon fontos mérföldkőhöz érkezünk az évad során – mondta Cziczás László. – Az első ilyen az Európa Kupa-szereplésünk volt, ami miatt abszolút nem kell szégyenkeznünk, ahogy a Magyar Kupa bronzérme miatt sem. Az alapszakasz második helyének megszerzése után még egy nagy kihívás előtt állunk, hogy jussunk be a bajnokságban a négy közé. De ennyire előreszaladni nem érdemes, a rövid távú cél az, hogy győzzük le az MTK-t.

ÉM-BCS