Aluinvent-DVTK: Szécsi Orsolya hosszabbított

Akt.:
Aluinvent-DVTK: Szécsi Orsolya hosszabbított
Aluinvent-DVTK: Szécsi Orsolya hosszabbított - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Tovább formálódik az Aluinvent DVTK jövő évi kerete. A régiek közül a következő bajnokságban is piros-fehérben szerepel Czank Tímea, Tina Jovanović, Rasheed Rita és Horváth Bernadett, valamint új igazolás Adamecz Lilla és Gorjanácz Ágnes. Hozzájuk csatlakozik az előző két évben is Diósgyőrben szereplő Szécsi Orsolya.

Az elsősorban 3-as – de szükség esetén a 4-es és az 5-ös – poszton is bevethető Szécsi Orsolya egyetemi tanulmányai befejezése után az Aluinvent DVTK hívására tért haza az Egyesült Államokból 2014 nyarán. Az előző idényben tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, a bajnokságban pedig átlagosan 7 pontot szerzett 3,7 lepattanó mellett.

– Több ajánlatot is kaptam különböző európai kluboktól az előző, jól sikerült idény után, de végül a hosszabbítás mellett döntöttem, mert nem telt el nyom nélkül az elmúlt két év, amikor a csapat alapembere lettem, és számomra az is nagyon fontos, hogy egy nagyszerű közösség tagjaként folytathatom.

“A pályán harcolni fogunk”

Az előző idényben az Európa Kupában a negyeddöntőig jutott az Aluinvent DVTK, a Magyar Kupát sikerült elhódítani, a bajnokságban viszont Alyssia Brewer és Horti Dóra súlyos sérülése után nem sikerült érmet szerezni. Milyen tervekkel várja az új idényt? – kérdeztük.

– A célok nem változtak. Idén is szeretnénk jól szerepelni az Európa Kupában, ámbár tudjuk, hogy az új kelet-nyugati csoportbeosztás miatt rendkívül erős ellenfelekkel találkozunk a csoportkörben – fejtegette Szécsi Orsolya. – A Magyar Kupában csakis a címvédés lehet a célunk, míg a bajnokságban ismét be szeretnénk jutni a döntőbe, bár az egyaránt bajnokok ligája (Euroliga) szereplő Sopron és Győr mellett ez egyáltalán nem tűnik könnyűnek. De a szurkolóinknak megígérhetem, hogy a pályán harcolni fogunk!

Augusztus 15-én kezdi a felkészülést az Aluinvent DVTK a következő idényre. Mivel telik addig az idő?

– Két évig középiskolába, majd négy évig egyetemre jártam az Egyesült Államokban. A bajnokság végét követően két héttel repülőre ültem, és azóta a régi ismerősöket, barátokat látogatom sorra. Eleinte a pihenésre került a fő hangsúly, mostanában azonban sűrűn megfordulok a konditeremben, és rendszeresen futok, hogy felkészülve érkezzek vissza Miskolcra.

“Kulcsszerep vár rá”

– Nem volt könnyű megtartani Orsit, mert több külföldi klubtól is előnyös ajánlatot kapott, ezért örülök, hogy az nálunk folytatja pályafutását – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – A magyar mag egyik alapembere, aki jól ismeri a helyi viszonyokat, és mi is tisztában vagyunk a képességeivel. Kulcsszerep vár rá a következő idényben, ha sikeresen akarunk szerepelni, akkor Orsinak a csapat egyik vezérévé kell válnia.

Forrás: dvtk.eu