Aluinvent-DVTK: Minden rosszban – sérülésben is – van valami jó

Akt.:
Mindenki pótolható, másnak több lehetőség juthat
Mindenki pótolható, másnak több lehetőség juthat - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Az NB I-es női kosárlabda-bajnokságban a 16. forduló meccsét játsszák a piros-fehérek a PINKK ellen.

A sportág kedvelői szombat este a miskolci városi sportcsarnokban szurkolhatnak: az Aluinvent-DVTK – PINKK-Pécsi 424 mérkőzést 17 óra 30 perckor kezdik.

Bárkivel megtörténhet

A meccset felvezető sajtótájékoztatót Kirby Burkholder sajnálatos sérülése uralta. A bedobó az MTK Budapest elleni találkozó derekán térd­keresztszalag-szakadást szenvedett, így ebben a bajnokságban már nem állhat mestere rendelkezésére.

– Nagyon sajnálom, hogy kulcsemberünk megsérült, ez azonban a profi sportban bármikor és bárkivel előfordulhat – kezdte mondókáját Stefan Svitek, a piros-fehérek vezetőedzője. – Burkholder stabil kezdő volt, sok percet bírt a küzdőtéren, lehetett rá számítani, kintről is jól célzott, most a rotációba több játékosnak kell majd lépnie, ugyanis mindenki pótolható. Játékosunknak most előre kell tekintenie a jövőbe: ez az út arról szól, hogy jól sikerüljön a műtéte, majd az ezt követő rehabilitációja. Mindezt annak jegyében sorolom, hogy felépüljön a soron következő szezon alapozására.

Igen vagy nem

A bajnoki versenykiírás értelmében február 23-ig lehet igazolni, játékengedélyt kérni felnőtt korú sportoló számára, a trénertől pedig megkérdeztük, hogy élnek-e majd ezzel a lehetőséggel, mire a szakvezető így felelt:

– Most a válogatott mérkőzések miatt háromhetes szünet következik a pontvadászatban. Ennyi idő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megoldást találjunk a felmerült problémára.

Az „egyenlet” megoldása kétféleképpen lehetséges – amint azt Stefan Svitek vázolta:

– Az egyik alternatíva az, hogy Monika Engelman felépül a sérüléséből és visszatér közénk, ő fogja helyettesíteni Burkholdert. A másik elképzelésünket az átigazolás adja. Manapság már minden játékosnak van menedzsere vagy cége, ezeket kell megkeresni akkor, ha erre indulunk el. Megadjuk a különböző kondicióinkat – például azt, hogy európai vagy tengerentúli játékost akarunk-e –, aztán várjuk a bejövő ajánlatokat. Minél több információ áll a felek rendelkezésére, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy létrejön az üzlet. Amely, hangsúlyozom, nálunk egyáltalán nem lefutott.

Jó ritmusban

A mester ezután egy közmondással folytatta:

– Minden rosszban van valami jó. Burkholder elveszítése után a többieknek kell még többet nyújtania, vagy egyenesen extrát nyújtania a pályán. A Cegléd és az MTK ellen jól játszottunk és a cseréink is bebizonyították, hogy tudnak nekünk segíteni. A PINKK-Pécsi 424 gárdájával szemben tőkét kell kovácsolnunk a hazai pályából, ez már csak azért is sikerülhet nekünk, mert jó passzban vagyunk. Náluk agresszívak voltunk, támadásban és védekezésben is domináltunk, és ha most is a saját játékunkat játsszuk, lesz okunk az örömre, jóllehet tudjuk, hogy kiváló emberei vannak a vendégcsapatnak is.

Hír még a diósgyőriek háza táján, hogy Aldazabalra sem számíthatnak szombaton este, ugyanis a center megbetegedett.

Kapósak a piros-fehérek

A többhetes bajnoki szünet a válogatottak Európa-bajnoki selejtezőjének számlájára „írhatók”. A sorozaton a diósgyőriek fél csapata érdekelt. Raksányi Krisztina, Szabó Fanni és Zele Dorina a magyar címeres mezt húzhatja magára, Tereza Pecková Csehország nemzeti együttesében kap helyet, míg Stefan Svitek, a diósgyőriek vezetőedzője cseh szövetségi kapitányként is szolgálja a kosárlabdát. Arra a kérdésre, hogy a tréner távollétében ki lesz a diósgyőri kormányos, maga az érintett ezekkel a szavakkal adott választ a péntek délelőtti sajtótájékoztatón: „Ambrus Erzsébet. Mielőtt elmegyek, mindent megbeszélünk, tisztázunk, így semmiféle zavar nem adódhat a munkában.”

– Kolodzey Tamás –