Aluinvent-DVTK: Mi jön a kézis kosármeccs után?

Harc a labdáért Brnóban
Harc a labdáért Brnóban - © Fotó: Martin Kocourek
Miskolc – A PINKK Pécsi 424 csapatát fogadja hétfőn este az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda NB I 5. fordulójában hétfőn 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 meccset rendeznek. A két csapat eddigi bajnoki eredményei vegyesek, a pécsi-komlói együttes az eddigi négy mérkőzőséből a két idegenbelit elveszítette (a Szekszárd és a Győr vendégeként), a hazaiakat pedig behúzta, a Zalaegerszeget és némi meglepetésre a Sopront legyőzte. A Diósgyőr utóbbi gárdától idegenben kapott ki a legutóbbi bajnokiján, hosszabbításban, és a Cegléd elleni hazai vereség mellett idegenben nyert a Vasas, hazai pályán a BEAC és a Szekszárd ellen. Viszont a mostani összecsapás két résztvevőjének legutóbbi tétmérkőzései ellentétesek voltak: mindkét gárda hét közben Európa Kupa találkozón szerepelt, de amíg a DVTK Csehországban nyerni tudott a Brno vendégeként 77-73-ra, addig a PINKK hazai környezetben maradt alul a német Wasserburg ellen, viszonylag sima meccsen, 55-70-re.

Két eltérő

Az biztos, hogy két nagyon eltérő meccs után érkezett haza Miskolcra, csütörtökön hajnalban a Diósgyőr: a nyolc nappal ezelőtti, Sopron elleni bajnokin jól játszottak a piros-fehérek, és az ellenfelet zavarba ejtő védekezésükkel győzelmet érdemeltek volna – a rendes játékidőben döntetlenre végződött meccsen, amelyet a hosszabbításban veszítettek el. Viszont szerdán szó szerint egy ütős meccset játszottak és nyertek meg Brnoban, az európai kupaporondon.

– Hosszú távollét volt – utalt arra Rasheed Rita, az Aluinvent-DVTK játékosa, hogy a múlt vasárnapi bajnoki után egy kis büki vargabetűvel Brnoba mentek. – Jó volt, hogy nem jöttünk haza, így egy kicsit többet voltunk együtt, még jobban megismertük egymást. És a Sopron elleni meccs – attól függetlenül, hogy kikaptunk, – nagyon hasznos volt számunka.

A bedobó arra a kérdésre, hogy hasonló élményben lehet-e része a mostani bajnokin, mint Brnoban, így felelt:

– Nagyon kemény me­ccsre kell számítani, a PINKK és a PEAC, a két pécsi együttes agresszív, támadásban és védekezésben is, és ha nincs is akkora rotációjuk, mint ellenfelüknek, a meccs végéig kitartanak ezzel a stílussal.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként élte meg a szerdai EK meccs, és a soproni bajnoki stílusát a diósgyőri kosaras.

– Az elmúlt pár mérkőzésen Magyarországon, és a nemzetközi kupában is, néha kézilabdameccsen éreztem magam. Hogy ezzel van-e valamilyen célja a szövetségnek, a sportág vezetésének, azt nem hiszem, de az biztos, hogy ezzel a szépségét elveszíti a játék. De meg kell tanulnunk nekünk is így játszani. Alkalmazkodni kell, mert minden csapat kezdi felvenni ezt a stílust, ez az előző meccsen is látszódott, ahogy az is, hogy ha a mérkőzés végére átvesszük ezt, akkor tudunk nagyon jól, kiegyensúlyozottan játszani. Sérülésveszélyesebb ez a fajta kosárlabda, az biztos, és nem lehet óvatosnak lenni. Én személy szerint nem szeretem ezt a fajta játékot, de nekem is fel kell vennem ezt a harcmodort.

ÉM-BCS


Jó propaganda

Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen olyan csapat ellen játszunk, akik a bajnokságban elől szeretnék végezni. Azt szeretnénk, ha ez a mérkőzés jó propagandája lenne a kosárlabdának, és a mi sikerünkkel érne véget.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s