Aluinvent-DVTK: Kevésnek bizonyultak a palánkok alatti pontok

Akt.:
Aluinvent-DVTK: Kevésnek bizonyultak a palánkok alatti pontok
Miskolc – Bajnoki rangadót játszottak szombaton este hazai környezetben a diósgyőri hölgyek.

Az Euroligás Sopron és az Európa Kupában eddig parádézó DVTK NB I-es női kosárrangadója rengeteg nézőt csalt ki a sportcsarnokba, ahol egy teljes, hosszú két szektoros koreográfia köszöntötte a csapatokat. Elhibázott lehetőségekkel telt a meccs eleje, ami jelzett némi idegességet. Egy perc húsz másodperc kellett az első kosárhoz, ezt a dunántúliak érték el, Fegyverneky révén. Sok dobást rontott a DVTK, de ekkor a zöld-sárgák sem mutattak lényegesen jobb mutatókat. Négy perc harminchárom másodperces gólcsendet tört meg Czank, aztán Jovanovic volt jó helyen a büntető lepattanónál, majd ő is dobhatott egy jutalomkosarat is (5-6). Az összecsapás első tripláját az egykori DVTK-s, már soproni Dubei jegyezte, 7-13-nál időt kért a hazaiak spanyol szakvezetője. Crvendakic betörésével szemben nem tudtak mit tenni a miskolciak, akiknek ekkor palánk alatt nem nagyon ment, viszont Jovanovic hintett egy triplát (10-15), és kevéssel ezután Horváth B. is beköszönt távolról. Jovanovic küzdött nagyon, mialatt begyömöszölt egy kettest a soproni kosárba (15-16), a nyitó felvonás vége kicsivel jobban sikerült a dunántúliaknak, akik így aprócska előnnyel szusszanhattak.

Lőtávolon belül

Szécsi könnyed duplájával maradt ellenfele nyomában a Diósgyőr, Hill is pályára került, aki csupán egy büntetőt értékesített. Horváth B. és Likhtarovich ment ki López edzőhöz, tanácsért, miközben Horti volt eredményes büntetőkből (22-29). Dubei vágott be egy kétpontosat (22-34), mire Brewer csökkentette vissza a hátrányt. Horti palánk alatti akciója hozta a pontokat és a plusz egyet sem hibázta el (28-36). A 15. percben a Sopron kért időt, a DVTK lőtávolon belül volt, köszönhetően leginkább Brewernek. Horti megint erőszakosan dolgozott a gyűrű alatt (38-44), Fegyverneky pedig szépen repült be a hazai kosár alá. Miskolci időkérést követően Brewer keze sült el, bírói döntések borzolták a kedélyeket, a pihenőre való levonulás során nem tették zsebre azt, amit pár szurkoló kiabált feléjük, egy-két lépésről.

Jovanovic kosara indította a harmadik negyedet, a DVTK-t Brewer hozta fel öt pontra (45-50), azért viszont kár volt, hogy Fegyvernekyt nagyon tisztán hagyták a diósgyőriek. Nagy dobópárbaj zajlott, három pontosokkal, Jovanovic lépett elő húzóemberré az Aluinventnél, aki Brewerrel tolta előre a miskolciak szekerét. Szécsi kísérlete után alakult az eredmény 54-58-ra, majd a palánk alatti harmadik kísérletet Jovanovic nem hagyta ki (56-58). Sterbenz edző látta, hogy közbe kell lépnie, mert ezen a ponton akár fordulópont is bekövetkezhet, s lám: a 28. percben Szécsi óriási nyargalás után egyenlített (58-58). Továbbra is remek volt a hangulat a lelátón, óriási csatát ígért a negyedik felvonás, aminek döntetlennel indultak neki a csapatok.

Eladott labda

A 32. perc elején, Horti hármasával – aki már szintén belépett az aznapi húzóemberek közé – először vezetett a találkozón a Diósgyőr (66-63), de a Sopron persze kapaszkodott. Brewer továbbra is tarthatatlan volt a vendégek számára, ha ő kapta a labdát, nagy százalékban értékesítette is a helyzetet. 68-70-nél a pályaválasztó mestere kért időt, aztán Ciglart jutalmazták a bírók technikaival, Horti egyenlített is (72-72), aztán Jovanovic sem rontott ziccert (74-72). A duntántúliak érthetően pauzáztak, Jovanovic ismét biztosan célzott, büntetőknél is (78-75). Kényszerhelyzetben volt a Sopron, 78-77-tel kezdődött a mérkőzés utolsó két perce. Ciglar hármasával lett 80-82 és 50 másodperc volt a meccsből, amikor időt kért López edző. Miskolci eladott labdát köszönt szépen a Sopron (80-84), ismét következett az időkérés, 45 mp-vel a rendes játékidő vége előtt. Már csupán 14 mp volt vissza, amikor Brewer egy büntetőt értékesített, 3 mp-vel később ugyanő került távolról dobóhelyzetbe, de elhibázta a triplát. Hat másodpercnél a Sopron folyamodott még az időkéréshez, a pályára visszaérkezve Ciglarnak odaütöttek, aki bedobta mind a két büntetőt.

– Molnár István –Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Uniqa Sopron
81-86 (17-23, 23-24, 21-14, 20-25)

Miskolc, 1800 néző. V.: Papp, Gorka, Tőzsér.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (3/3), Czank (4), Rasheed (1), BREWER (23/3), HORTI (18/6). Csere: JOVANOVIC (22/3), Hill (1), Likhtarovich (1), Szécsi (8). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Uniqa Sopron: CIGLAR (16/3), Fegyverneky (11/3), DUBEI (10/6), Lelas (-), KRNJIC (14). Csere: Honti (8), Simon (9/3), CRVENDAKIC (18/9), Határ (-). Vezetőedző: Sterbenz László.

Kipontozódott: Fegyverneky a 38. percben.

Miguel del Jesús López Alonso: – Először is gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, másodszor szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, ezt a kiváló hangulatot. Az volt a tervünk, hogy főleg center poszton fogunk támadni. Voltak hibáink, főleg a védőlepattanóknál, amikor a Sopron kétszer-háromszor is próbálkozhatott a gólszerzéssel, valamint az eladott labdák. Ez egy mérkőzés volt a bajnokságban, a későbbiekben igyekszünk javítani.

Sterbenz László: – Visszatért az áprilisi érzés… Óriási hangulatban, kiélezett meccset játszottunk, bravó lányok! Voltak problémák a palánk alatt, az ellenfél három legjobbja is a magas posztról került ki. Mi egy kicsit másabb filozófiával játszottunk, több mezőnyfeladatot kaptak a játékosok, amit magas színvonalon oldottak meg.