Magyarország

2011.05.23. 19:15

Különös Suzuki-álhirdetés a kuruc.info-n

<p>A Magyar Suzuki Zrt. nyílt levélben szólította fel a kuruc.info honlapot, hogy távolítsa el azt a hirdetést, melyben a céget reklámozzák, és amelyre kattintva a Suzuki weboldalára jut az olvasó.</p>

Mint a cég közleményében leszögezi, nincs semmiféle kapcsolat a Suzuki és a kuruc.info között. A hirdetés hétfő óta azonban már egy budapesti márkakereskedésre, a Suzuki TAFÁK-hoz kalauzolja a látogatót. A cég azt állítja, nem kötött reklámszerződést a kuruc.info-val.

A Független Hírügynökség információi szerint az említett reklámra kattintva vasárnapig a Magyar Suzuki Zrt. hivatalos oldalára lehetett eljutni, hétfőn azonban már a Suzuki Tafák Márkakereskedés és Márkaszerviz oldalára irányított a banner. Kondás Zoltán, a kereskedés értékesítési vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a cég nem rendelt meg a kuruc.info-tól hirdetést, nem állnak üzleti kapcsolatban.

 

Hamis banner, hamis szlogennel

 


Az autógyár hétfői közleménye szerint az oldalon a Suzuki tudta, hozzájárulása és beleegyezése nélkül helyezték el a cég "álhirdetését". A Magyar Suzuki Zrt. ezért felszólítja a honlap üzemeltetőjét, hogy azonnal távolítsa el az "álhirdetést". Mint írja, a Magyar Suzuki Zrt. semmilyen hirdetést nem rendelt meg a honlap üzemeltetőjétől és nem járult hozzá nevének használatához, sem védjegyoltalom alatt álló szlogenjének ("Suzuki, a mi autónk") megváltoztatásához. Az álhirdetés közzététele sérti a Suzuki érdekeit, mert ez az akció hátrányosan érinti a Magyar Suzuki Zrt.-nek a magyar és a nemzetközi piacon kialakult üzleti hírnevét. Ezért a keletkezett károk felmérése után a társaság akár jogi lépéseket is megfontolhat az eddig ismeretlen hirdetővel vagy magával a portállal szemben.

A kuruc.info-n megjelenő reklám szövege így módosította a cég szlogenjét: "Suzuki, a magunkfajták autója".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!