Aluinvent-DVTK: Két tengerentúlival erősödhetnek

Naignouma Coulibay nincs híján ajánlatoknak, nagy az esély rá, hogy Törökországban köt majd ki
Naignouma Coulibay nincs híján ajánlatoknak, nagy az esély rá, hogy Törökországban köt majd ki
Miskolc – Egy hét múlva két amerikai kosarassal lesz teljes az Aluinvent-DVTK csapatának kerete.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapat egy hete kezdte meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra, és egy hét múlva lehet teljes a piros-fehérek kerete. Az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett gárda a spanyol Miguel del Jesús López Alonso vezetőedző irányításával készül a szezonra, akit Ambrus Erzsébet pályaedzőként, Fodor Csilla pedig erőnléti edzőként segít.

A játékoskeretet illetően a magyar mag a tavalyi szezonhoz képest alig változott, csupán Dubei Debóra távozott, aki a bajnok Sopron hívására mondott igent, viszont a légiós különítmény teljesen kicserélődik. Az ausztrál Aby Bishop is Sopron játékosa lesz, az amerikai Rachel Allison – aki jövőre férjhez megy, – nagy valószínűséggel leendő párja hazájában, Ausztráliában játszik majd, a mali-francia Naignouma Coulibay nincs híján ajánlatoknak, nagy az esély rá, hogy Törökországban köt majd ki, míg a belga Romina Ciappina jövőjéről egyelőre nem tudni.

Az biztos, hogy egyelőre nem mind a négy légiós helyet tölti be a DVTK. Egy külföldi játékos szerződtetése már napvilágot látott, kiderült, hogy a szerb Tina Jovanovic, aki tavaly a PEAC-Pécsben játszott, szeptember 1-től a Diósgyőr kosarasként folytatja pályafutását.

Az Észak-Magyarország értesülése szerint ezen a napon nem csak vele, hanem két új külföldivel is elkezdhetik az ismerkedést a keret jelenlegi tagjai, és ez utóbbi két sportoló egyaránt a tengerentúlról, az Amerikai Egyesült Államokból érkezik. Egyiküknek, akiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy hátvéd, vagyis 2-es poszton bevethető, ez lesz az első európai szezonja, míg a másik játékosnak a második.

További részletek az Észak-Magyarország keddi számában.

ÉM