Aluinvent-DVTK: Jovanovic káprázatával nagy lépés a bronzéremért

Akt.:
Jovanovic (a labdával) 20 pontot szerzett
Jovanovic (a labdával) 20 pontot szerzett - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Diósgyőr hazai pályán szerzett előnyt a bronzcsatában a PINKK ellen.

A női kosárlabda NB I rájátszásában a két nyert meccsig tartó, a bronzérem megszerzéséért folyó csata első mérkőzésén csütörtökön este az Aluinvent-DVTK a PINKK Pécsi 424 együttesét fogadta. Meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak erre az összecsapásra, a múlt szombati Győr elleni elődöntőhöz képest csak pár százan döntöttek úgy, hogy élőben követik azt, hogy a centereit vesztett Diósgyőr mire lesz képes a múlt hét kedd óta erre a csatára „pihenő” PINKK ellen.
_MG_7234

A nagyszünetben egál

A helyszínen lévők azt láthatták, hogy a találkozó elején Hodges távolról, Robetrson-­Warren centerhelyről volt eredményes (2-2). A folytatásban a DVTK elképzelése érvényesült, hiszen két tripla (Hodges, Szécsi) között egy Jovanovic palánk alóli is célba ért, így jött a vendég időkérés a 4. percben (10-2). Három minutával később Sarok második hármasára Hodges válaszolt gyorsan egy duplával (15-10), de ettől sem indult be a kosáreső. A negyed utolsó másodperceiben Szécsi hagyott ki egy elfutásos ziccert, és mivel a megszerzett labdával létszámfölényben a PINKK hozott össze tiszta dobást, amit Handy bevert, így hétpontos hazai előny helyett csak három lett a játékrész végén (17-14).

DVTK-PINKK-23-aj

A második negyed elején a hazaiaknál a nyolcas rotáció mutatkozott meg, hiszen a meccset a kispadon kezdők közül Rasheed, Horváth B. és Bálint is a pályán volt. És utóbbi volt az, aki elmozdította a csapatokat a percekre befagyott 21-19-es állásról egy duplával. A 16. percben érdekes támadása volt a PINKK-nek, fél percen belül négyszer is rádobták a labdát, de lepattanószerzés közben annyira nem sült nekik a célba érkeztetés, hogy Nagy D.-nek a kísérlete gravitációt meghazudtoló módon pörgött ki a gyűrűből. Ezt látva nyugtatási szándékkal időt kért a baranyai gárda, és ez ha nem is rögtön, de idővel eredményre vezetett. A hazaiak középtávoli, távoli dobásai nem igazán voltak eredményesek, viszont a 19. percben Drammeh révén egyenlített a PINKK (27-27), és mivel a folytatásban Hodges és Robertson-Warren váltott gólt, a hosszú szünetre maradt az egál (29-29).

Fordulás után

A térfélcserét követően is nagyok sok dobás maradt ki a hazaiak részéről, igaz, a másik oldal sem jeleskedett, de a PINKK-nek nem voltak olyan szépre kidolgozott lehetőségei, mint a DVTK-nak. Öt perc alatt mindössze hat pont született (33-31), ami után azt gondolták a vendégek, hogy egy kis időkéréssel javíthatnak ezen. A harminc százalék körüli eredményességekkel szemben viszont ott volt Jovanovic mint ellenpélda, és mivel neki ment a játék, az ő pontjaival, asszisztjával araszolgatott a Diósgyőr (41-33). A negyed hajrájában Babkina és Bálint szólt trojkát, utóbbi kétszer is, és ezzel a meccs folyamán először vezetett két számjegyű különbséggel a Diósgyőr (47-36).
_MG_7262

Felállva tapsoltak

A Jovanovic-féle jó példa Bálintra is átragadt, mert a záró tíz perc elején is betalált a bedobó, de gólja után nagy csend következett, és két és fél perc alatt csak 2-2 pont született. Aztán PINKK-időkérést követően picit „erősebb” lett a termelés, az újabb két és fél percben 4 helyett 6 pont esett (53-40)… Ez a lassú „tánc”, az idő múlása a DVTK-nak kedvezett, és amikor Likhtarovich bevert egy hármast, tulajdonképpen eldőlt a meccs (56-40). Volt még hátra ugyan négy tét nélküli perc, de ez arra volt jó, hogy a hazai tábor hosszan örömködhessen, a végén felállva tapsolhasson. A Diósgyőr azzal nyert, hogy Jovanovic kiválóan játszott, az „újra felfedezett” Bálint pedig a nyomába eredt.

– Berecz Csaba –

_MG_7302


Jegyzőkönyv:

Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424
66-53 (17-14, 12-15, 18-7, 19-17)

Miskolc, 600 néző. V.: Papp, Balog, Pozsonyi.

Aluinvent-DVTK: Czank (4), Likhtarovich (10/6), Hodges (11/3), Szécsi (5/3), JOVANOVIC (20). Csere: Rasheed (4), Horváth B. (-), BÁLINT (10/6), Szabó P. (2), Sikora (-). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

PINKK Pécsi 424: Babkina (8/3), Ruják (-), Drammeh (9), Nagy D. (2), Robertson-Warren (10). Csere: Sarok (9/9), Handy (10/3), Sánta (3/3), Kovalcsik (2). Vezetőedző: Sandro Orlando.


_MG_7310


Miguel de Jesús López Alonso: – Szeretnénk megköszönni a közönségnek, hogy ma is extra energiát adtak át nekünk. Fontos meccset nyertünk meg azzal, hogy a harmadik negyedben váltani tudtunk, és apróságokkal ellenfelünk fölé kerekedtünk.

Sandro Orlando: – Gratulálok a Diósgyőrnek, minden szakértő, edző úgy gondolja, hogy helyük lett volna a döntőben, de a két sajnálatos sérülés megakadályozta őket ebben. Remélem, hogy a klubvezetők és szurkolók is a csapat mellett vannak, mert ez az esemény nagyban befolyásolta a play-off kimenetelét. A meccsről annyit, hogy mindenben jobb volt ma a DVTK. Az elődöntőben Drammeh nem tudott játszani, tőle vártunk pluszt, de sajnos kihagyása után ő ma nem volt formában.


A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, az Aluinvent-DVTK javára. A két csapat a következő meccset szombaton 18.00-tól Komlón játssza.