Aluinvent-DVTK: Idén másodszor volt kutyavásár Miskolcon

Akt.:
Aluinvent-DVTK: Idén másodszor volt kutyavásár Miskolcon
Miskolc – A Cegléd ismét óriási meglepetést okozott azzal, hogy újra legyőzte hazai pályán a DVTK-t.

A női kosárlabda NB I 2. fordulójában az új évad első hazai meccsét játszotta szombaton este a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK, a Ceglédi EKK ellen. A piros-fehérek hazai környezetben, az idei esztendő első meccsén nagy meglepetésre kikaptak a CEKK-től, de hasonló a mec­c­s előtt elképzelhetetlennek tűnt – legalábbis diósgyőri részről. Aztán az első negyed mégis ezzel kapcsolatos félelmeket hozott: 8-8 után leragadt a Diósgyőr, az 5. percben 8-14-nél a hazai időkérés sem segített ezen, Szabó II. D tripláját követően több mint tíz volt a vendégek előnye (8-19), amire még rá tudtak tenni (8-21). Ebben a játékrészben sok volt a rontott dobás a hazaiak részéről, és az is látható volt, hogy a CEKK nagyobb lelkesedéssel, hittel játszik. A hazai passzok nem kézbe, csak kézközelbe mentek, és miközben folyamatosan kereste legjobb ötösét López edző, Horváth B. triplái tartották életben a DVTK-t. Ezek közül az egyik a játékrész utolsó másodpercében esett (16-27).

A második negyed elején a sportolói alkatnak nem nevezhető Maksimovic tovább termelt, a 13. percben már 13 pontnál járt, a hazai centereknek viszont nem ment ilyen jól. Egyedül Brewer volt az, aki pörgött, és eredményes is tudott lenni, az ő vezérletével, és rendezettebb védekezésével a Diósgyőr feljött, majd a 16. percben Horváth B. triplájával egyenlített (32-32). Sőt, Czank is bevágott egy hármast és a DVTK fertályóra után újra vezetett (35-32), és előnyét a hosszú szünetig növelni tudta (40-34).

Fordulás után

A térfélcserét követően is folytatódott a „minden jóra fordul”, és úgy tűnt, hogy ez a meccs az álmos kezdésről marad majd emlékezetes (47-35, 50-43). De Szabó II. D. és Skoric hármasaival partiban tudott maradni a CEKK (56-53), még azzal is, hogy a negyed utolsó másodpercében Szécsi szerzett egy duplát (59-53).

De volt még hátra egy negyed, és mivel ennek az elején több mint két percig nem szerzett gólt a hazai gárda, majd miután Horti betalált, újabb, ezúttal is perceken át tartó csend jött támadásban, miközben az araszolgató ceglédiek Szabó II. D. triplájával átvették a vezetést (61-63). A DVTK helyben járásán az időkérés sem segített (61-67), nem akadt jó egyéni teljesítmény, a Cegléd csapatként pedig sokkal jobban egyben volt. A végén az addig rendkívül halvány Likhtaro­vich két dobása landolt a gyűrűben, majd a hazaik legjobbja Brewer egy triplával egyenlített az utolsó percben (69-69), de Skoric 4 másodperccel a vége előtt megadta a kegyelemdöfést a Diósgyőrnek.

Olyan sebet ejtve ezzel a piros-fehéreken, amely lehet, hogy több hónapon át sem gyógyul be, és ott éktelenkedik majd az alapszakasz végén is a DVTK testén, amikor a rájátszás előtti jó helyekért állnak sorba a csapatok.

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Ceglédi EKK
69-71 (16-27, 24-7, 19-19, 10-18)

Miskolc, 1000 néző. V.: Pozsonyi, Gyuris, Hartyáni.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (11/9), Rasheed (-), Likhtarovich (7/3), BREWER (21/6), Horti (7). Csere: Jovanovic (11), Czank (5/3), Szécsi (4), Bach (-), Bálint (3). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Ceglédi EKK: Medgyessy (8), SZABÓ II. D. (18/12), Katona (-), SKORIC (18/6), MAKSIMOVIC (21). Csere: Serbán (4), Kobolkák (2), Szepsi (-), Ruttner Zs. (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Szabó II. D. a 38. percben.

Miguel del Jesús López Alonso: – Gratulálok a Ceglédnek, nagyszerűen játszottak. Tanulnunk kell a hibáinkból, minden vereség egy alkalom arra, hogy analizáljunk, annak érdekében, hogy ne kövessük el ismét ezeket. Sajnos, nem koncentráltunk eléggé a meccs elején, az ellenfelük kihasználta védekezésbeli hibáikat, és nem volt megfelelő a tempónk sem. A játékosok minden edzésen kiválóan dolgoznak, az a cél, hogy az extra edzésmunkát, napi kettőt, a mérkőzésekbe is bele tudjuk vinni. Voltak hibák a meccs elején és a végén is, eladott labdák, amelyek eredményezték ezt a vereséget, de biztos vagyok benne, hogy azzal a munkával, amit végeznek a lányok, jönnek majd az eredmények, és jönnek majd sokan veregetni a vállunkat. Most annak van ideje, hogy dolgozzunk.

Cziczás László: – Gratulálok a Diósgyőrnek, fantasztikus csapat, fantasztikus közönséggel. Saját együttesemről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nem is játéktudásban, de küzdeni tudásban csillagos ötösre vizsgáztak. Amikor ellépett tőlünk a DVTK, nem adtuk fel. Az volt a siker kulcsa, hogy elhitték a lányok, nyerhetünk itt. A mondás szerint egyszer volt Budán kutyavásár, erre cáfoltak rá a lányok. Hogy itt győztünk, ez a csoda, a két csapat között szakadék különbség van, de szívvel átlépték ezt a lányok. Maximális gratuláció, és tisztelet a lányoknak. Mi Cegléden nem ilyen közönség előtt játszunk, élmény ilyen előtt játszani, mint a diósgyőri, és ha így folytatjuk, akkor nálunk is lehet ilyen közönség.


 
hirdetés
hirdet�s