Aluinvent-DVTK: Ha védekezés van, más is lehet

Akt.:
Bálint Réka (a labdával) az első meccsen 10 pontot gyűjtött
Bálint Réka (a labdával) az első meccsen 10 pontot gyűjtött
Komló, Miskolc – Már szombaton este gazdára találhat a bronzérem-­garnitúra a női kosárlabda NB I-ben.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, a bronz­éremért zajló, két nyert meccsig tartó csata második felvonását rendezik meg szombaton 18.00-tól Komlón, amelyen a PINKK Pécsi 424 az Aluinvent-DVTK együttesét fogadja. A két csapat első mérkőzésén, csütörtökön este Miskolcon diósgyőri siker született, és ez azt jelenti, hogy ha a piros-fehérek másodszor is nyerni tudnak, akkor bajnoki éremmel zárják az évadot. Viszont ha a baranyai együttes győz, akkor a jövő héten szerdán még egyszer összecsapnak a felek Miskolcon.

48 órán belül

A csütörtöki meccs után nem sok pihenő jut a csapatoknak, hiszen nem egészen két nap különbséggel kell ismét pályára lépniük. Túl sok mindent ennyi idő alatt nem lehet csinálni, a diósgyőri kosarasok pénteken délelőttre pihenőt kaptak, és csak este találkoztak újra, hogy az első meccs elemzése után a taktika átvételével ráhangolódjanak az újabb bajnokira, míg a szombati napjuk a meccsre utazással és a fellépéssel telik.

– Minden játékosunk profi szemléletű és motivált, így külön extra motivációt nem kell bevetni, mindenki szeretné a bronzérmet megszerezni – jelentette ki Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakmai igazgatója a meccs előtti sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva, majd az azt firtató kérdésre, hogy mi dönthet a meccsen, a taktika, a lélektani tényezők, esetleg mindkettő együtt, így válaszolt: – Az a legfontosabb, hogy a mentális koncentráció végig, a meccs egészén meglegyen. Ugyanis olyan játékosok alkotják a PINKK keretét, akik képesek eldönteni egy mérkőzés kimenetelét, továbbá hazai pályán aligha lehet más céljuk, mint legyőzni minket, hogy maradjon esélyük az éremszerzésre. Persze, a taktikai elemek megtartása fontos lesz, de a legfontosabb az, hogy fejben erős legyen a csapatunk.

Arra a kérdésre, hogy mi az esélye annak, hogy azok a játékosok, akik csütörtökön gyengébben teljesítettek, mostanra feljavulnak, a csapatszintű dobószázalékkal együtt, a spanyol edző így felelt:

Más stílusban

– A szezonban az volt a játékunk egyik fő eleme, hogy azzal a két játékossal, centerekkel, akik kiestek, mélységi játékot játsszunk, a kipasszolások után ritmusból jöttek vissza a labdák, ezeket könnyebb volt gólokra váltani. Ez most nincs így, más stílusban kell játszani, kevésbé centerközpontú játékot, amelyben a támadás a plusz. A csütörtöki meccsnek is a védekezés volt a kulcsa, 53 pontot dobott az ellenfél, ami nem sok. A lényeg, hogy a védekezés koncentrált legyen, ha a támadások nem is mindig olyanok, amilyet szeretnénk. Az biztos, hogy most is a védekezés lesz a legfontosabb, hogy az működjön, mert a támadás kialakul, ha van ritmus a védekezésben.

– Berecz Csaba –


Játékos szavak

Tatsiana Likhtarovich, az Aluinvent-DVTK játékosa: – Természetesen nem akarok olyan mondatot használni, ami „ha”-val kezdődik. Szeretem a kosárlabdát, de szeretném szombaton befejezni ezt a szezont, éspedig győzelemmel. Nincs szükség extra motivációra ehhez, sem tőlem, sem a csapattársaim részéről. Minden játékosnak, az edzőknek, a szurkolóknak szomorúságot jelent, hogy nem sikerült a döntőbe jutni, de úgy vélem, hogy a Győr elleni elődöntő után a PINKK elleni hazai győzelemmel talpra tudtunk állni. És most már csak egy irányba mehettünk, hogy megszerezzük az áhított bronzérmet.