Aluinvent-DVTK: Folytatni kellene a Cegléd ellenit

Akt.:
Egy hete Zele (a labdával) is jól játszott
Egy hete Zele (a labdával) is jól játszott - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az MTK elleni hazai kosárlabda-bajnokin is jó játékot és győzelmet remél a diósgyőri ­szakvezető.

A női kosárlabda NB I 15. fordulójában szombaton 17.30-tól az Aluinvent-DVTK az MTK Budapest gárdáját fogadja a miskolci városi sportcsarnokban. A két csapat meccsének – a tabellán elfoglalt helyezések alapján – a hazai gárda az esélyes, és ha abból indulunk ki, hogy egy hete milyen játékot mutattak a piros-fehérek, hogy a négybe kerülésért nagy riválisuknak számító ceglédieket óriási különbséggel, 97-58-ra győzték le, akkor még inkább van mire alapozni az újabb győzelmi reményeket.

Jót tett

– Mindenkinek jót tett a legutóbbi siker, aminek örültünk, többek között azért is, mert jó játékra volt képes a csapat. Ráadásul mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, azok is, akik a kispadról kaptak lehetőséget, hiszen ott tudták folytatni, ahol a pályáról pihenni lejövők abba­hagyták – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK edzője, aki arra a kérdésre, hogy minek tulajdonítható ez a magabiztos siker, így felelt: –Jó kérdés. Az, hogy ez a csapat többre képes annál, mint amit az eddigi eredményei alapján sokan feltételeztek róla, az nem volt kétséges számomra, hiszen az edzéseken ezt nap nap után látom. A Cegléd ellen az jelentette a pluszt, hogy mindenki profi módon állt a mérkőzéshez, koncentrált volt, fejben nagyon ott volt a meccsen. A lányok meg akarták mutatni, hogy mit tudnak, ezt láthattuk legutóbb. Ennek természetesen örülök, már csak azért is, mert ezzel magasra került a léc. Fontos meccsek várnak még ránk az alapszakaszban, és ahhoz, hogy ennek a végére, a rájátszás kezdetére jó pozícióba kerüljünk, hasonló folytatásra van szükség.

Közbevetettük, hogy az MTK az a csapat, akik ellen kevesebb is elég a sikerhez.

– Senkit nem szabad lebecsülnünk, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt bárkivel szemben is megtehessük. Küzdenünk kell, és minden egyes mozdulatunkkal azt igazolnunk, hogy képesek vagyunk jó kosárlabdát játszani – reflektált a diósgyőri szakvezető, aki arra a felvetésre, hogy a két új játékos, Fontenette és Raksányi érkezése is hozzátett javuláshoz, így felelt: – Erősebb lett velük formálódó csapatunk. A két játékos beilleszkedett, és úgy tűnik, tudnak is ­nekünk segíteni, és ha Nagy D. is felépül, vele még bővebb lesz a keretünk.

Nagy D., Kiss A.

Utóbbi játékosról, a fiatal ­irányítóról azt tudtuk meg Stefan Svitektől, hogy ­egyre többet tud vállalni az ­edzéseken, bár a közös munkában még nem vett részt, de valószínűleg a jövő ­héten csatlakozik a ­társakhoz, és a nemzeti válogatottak ­februári, Európa-bajnoki ­selejtezős szünete után talán már játékra jelentkezhet. A diósgyőri szakvezető­től azt is megtudtuk, hogy Nagy D.-n kívül mindenki egészséges, a fiatal Kiss A. is játszhat már, aki a két hete, a Sopron elleni bajnokin kapott ütés miatt a Cegléd elleni meccset kénytelen volt kihagyni.

– ÉM-BCS –