Aluinvent-DVTK: Felkészülési mérkőzés Ózdon, csarnokavató Encsen

Aluinvent-DVTK: Felkészülési mérkőzés Ózdon, csarnokavató Encsen
Miskolc, Encs, Ózd – Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata ezen a hétvégén nem Miskolcon lesz hazai pályán.

A szeptember 29-i, Vasas elleni idegenbeli bajnoki rajtra készülő Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata ma és holnap is edzőmeccset játszik a romániai CS Universitatea Cluj Napoca együttese ellen, akik a piros-fehérekhez érkeztek vendégségbe erre a hétvégére, a Diósgyőrnek egy korábbi kolozsvári látogatását viszonozva ezzel.

Csak a meghívottak

A Stefan Svitek irányította diósgyőri gárda ezúttal nem Miskolcon, hanem a megye két másik járási székhelyén játszik az Erdélyből érkezett csapattal. Előbb, vagyis ma 18.00-tól Ózdon, a felújított Vasvár úti Általános Iskola tornacsarnokában, amelyet éppen egy hete adtak át ünnepélyes keretek között, az oktatási intézmény tanulói – az iskolai tanítási időszakon túl pedig a létesítményt használó – diósgyőri kosárlabda utánpótlás ózdi bázisán sportoló fiatalok számára. Az ózdi létesítményben olyan sportparketta került lefektetésre, amilyen a miskolci városi sportcsarnokban is van, e mellett 8 darab kosárlabdapalánk és elektromos eredményjelző elhelyezése is része volt annak a megújulásnak, amelyet a DVTK utánpótlását működtető sportszervezetnek – az országos sportági szakszövetség által elfogadott – sportágfejlesztési terve alapján került megvalósításra, a térség ország­gyűlési képviselőjének, Riz Gábornak, valamint az ózdi iskolát működtető Kazincbarcikai Tankerületi Központ szerepvállalásának köszönhetően. Mivel a rendezvénynek helyszínt adó iskolai tornacsarnok befogadóképessége szűkös, csak kis lelátóval rendelkezik, a meccs tulajdonképpen zárt kapus, azt csak a meghívott vendégek tudják megtekinteni.

Avató

De nem csak Ózdon, Encsen is megújult környezetben lépnek pályára a diósgyőri kosarasok. Itt ezen a napon lesz a városi sportcsarnok megújulására szervezett ünnepség 16.00-tól. Egy órával később pedig nemzetközi női kosárlabda meccsel veszi újra birtokába a létesítményt a sport, az Aluinvent-DVTK – CS Universitatea Cluj Napoca felnőtt felkészülési női kosárlabda mérkőzéssel. Ez a meccs – szemben az ózdival – nyilvános, és nem mellékesen ingyenes a megtekintése, de annak, aki érdeklődik iránta, érdemes már a megnyitó időpontjára odamennie, mert ha a pár száz néző befogadására alkalmas csarnok esetleg megtelik, akkor lehetnek olyanok, akiket erre a meccsre már nem tudnak beengedni a rendezők.

A csapatról

Az Aluinvent-DVTK csapata ezen a hét végén már kompletten léphet pályára, ugyanis a múlt hét pénteken befutott az amerikai Monica Engelman, aki még nem lépett pályára az első két felkészülési meccsen, ahogy az Universiadéról hazatért, a társakhoz hétfőn csatlakozott Szabó Fanni sem. Rajtuk kívül Ózdon és Encsen a lett Melnikát, az amerikai Burkholdert, a cseh Peckovát, valamint a magyarokat, Aldazabalt, Zelét, Nagy D.-t, Bachot, Csipkót és Kiss A.-t láthatják a nézők diósgyőri színekben.

ÉM–BCS