Aluinvent-DVTK: Egy fázis a jövő szerdai Európa Kupa-meccs előtt

Aluinvent-DVTK: Egy fázis a jövő szerdai Európa Kupa-meccs előtt
Miskolc – Szerdán 18.30-tól az Atomerőmű KSC-Szekszárd az Aluinvent-DVTK ellenfele, miskolci bajnoki mérkőzésen.

Negyedik idei bajnoki meccsét vívja szerdán a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata. A mérkőzést a 7. fordulóból hozták előre, a 46. hét végéről, november 15-ről. A piros-fehérek a pontvadászat 3. fordulójában, múlt csütörtökön magabiztosan, 110-44-re verték az újonc ELTE-BEAC Újbudát. Miguel del Jesús López Alonsónak, a diósgyőriek vezetőedzőjének azt mondtuk a klub keddi sajtótájékoztatóján: bizonyára ügyel rá, hogy játékosai a megfelelő módon reagáljanak ezen nagyarányú sikerre.

– A játékosaink profik, a helyükön tudják kezelni az eredményeket. Figyelnek egyrészt arra, hogy a soron következő mérkőzést jól vívják meg, de nemcsak az adott meccsben gondolkodnak, hanem a jövőbe is tekintenek, hogy a meghatározott célokat elérjük – jegyezte meg az ibériai tréner.

A fővárosiak ellen mindenki kapott játékpercet, de ez lesz a vezérfonal a továbbiakban is? – érdeklődtünk az edzőnél.

– Minden mérkőzés más, minden meccsen más helyzetek alakulnak, alakulhatnak ki – válaszolta Miguel del Jesús López Alonsó. – Tavaly is igyekeztünk kihasználni az adódó lehetőségeket arra, hogy mindenki a lehető legtöbb időt töltse a pályán. De még egyszer mondom: azt, hogy valaki kap-e lehetőséget, minden esetben az adott összecsapás alakulása, képe határozza meg.

Más helyen is

Czankék a bajnokság második fordulójában, saját pályájukon meglepetésre kikaptak a Ceglédi EKK-tól (69-71), amely múlt vasárnap a PEAC-Pécset is megverte (71-52)… A soros rivális Atomerőmű KSC-Szekszárd október 10-én azt a PINKK-Pécsi 424-et múlta felül (63-55), akik múlt vasárnap hazai pályán legyőzték a bajnok Uniqa-Euroleasing Sopront (75-73).

Mi történik most a magyar bajnokságban? Ennyire kiegyenlítődtek az erőviszonyok? – érdeklődtünk Miguel del Jesús López Alonsónál.

– Magyarországon is megfigyelhető az, amely számos más európai bajnokságban, hogy nem mindig a legjobb nevekből álló csapatok alkotják a legjobb közösséget, s ezért nem mindig ezek érik el az aktuális győzelmeket – fogalmazott az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Klubja válogatja a célokat, és szinte minden csapat máshol tart a felkészültség, az összeszokottság terén. Az sem mindegy, hogy valaki úgy léphet pályára, hogy majdhogynem mindegy az eredmény, az sem baj, ha kikap, az viszont óriási siker, ha elkap egy tőle esélyesebbet.

Tisztelt ellenfél

Arra is kíváncsiak voltunk, vajon mennyire használja már ezen csatát a szakvezető a jövő heti Európa Kupa-találkozóra való felkészülésnek (az Aluinvent-DVTK jövő szerdán a csehországi Brnóban kezdi meg a G csoport küzdelmeit).

– Amikor terveztük az évadot, nem volt véletlen, hogy a hazai találkozókat igyekeztük hétköznapra, szerdára, csütörtökre tenni, tudva azt, hogy az EK-ban is ezeken a napokon fogunk pályára lépni – válaszolta a Diósgyőr spanyol szakembere. – Tiszteljük valamennyi ellenfelünket, legyen szó akár a nemzetközi sorozatról, akár a magyar bajnokságról, igen, bizonyára lesznek most olyan elemek, amelyeket gyakorolni fogunk. Fokozatosan építjük magunkat és ez a Szekszárd elleni összecsapás is egy fázis a Brno elleni csata előtt.

– Molnár István –


Játékosok mondták

Horváth Bernadett: – Látszik, hogy még nem vagyunk úgy összeállva, ahogyan szeretnénk, de az edzéseken keményen dolgozunk azon, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk. A Szekszárdnál az úgynevezett magyar mag együtt maradt, igazoltak négy légióst, és kitűzték azt a célt maguk elé, hogy a korábbiakhoz képest lépjenek előrébb.


Alyssia Brewer: – Nagyon jól érzem magam, napról napra jobb a kémia, az összhang köztem és a csapat többi tagja között. Azzal, amit eddig nyújtottam, nem vagyok elégedett, tudom, hogy még van hová fejlődnöm. Nemcsak az a szempont számomra, hogy minél több pontot érjek el és minél több lepattanót szedjek, hanem az is, hogy váljak vezérré és a többiekkel együtt igazi csapatként működjünk.