Sport

2013.09.20. 18:36

Junior cselgáncs Eb: Bartha-bronz Szarajevóból

A három miskolci résztvevő közül az MVSC judokája, Bartha Ákos (edző: Illyés Miklós, Kálmán Tibor) lépett tatamira pénteken a Szarajevóban zajló junior cselgáncs Európa-bajnokságon, mégpedig a fiúk 55 kilogrammos súlycsoportjában.

A három miskolci résztvevő közül az MVSC judokája, Bartha Ákos (edző: Illyés Miklós, Kálmán Tibor) lépett tatamira pénteken a Szarajevóban zajló junior cselgáncs Európa-bajnokságon, mégpedig a fiúk 55 kilogrammos súlycsoportjában.A fiatal versenyző előbb a montenegrói Vuk Nikceviccel meccselt és ipponnal győzött. Aztán a svájci Matthieu Groell sem tudta megállítani a zöld-fehér klub erősségét, aki ezzel együtt bekerült az elődöntőbe. Ott az azeri Davud Mammadov várt rá, akivel változatos csatát vívott. Tíz másodperccel a befejezés előtt Bartha Ákos yukóval előnybe került, legalábbis hitte ezt egy darabig, miután pár másodperccel később másként döntöttek a bírák. Az MVSC judósa ekkor hátrányban volt és támadást kezdeményezett, viszont riválisa egy wazarival bebiztosította a fináléba jutását. Bartha Ákosnak így a bronzmeccs jutott, amelyen ipponnal verte meg a korábbi Európa-bajnok örmény Garik Harutyunyant.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!