Aluinvent-DVTK: Azt mondják, hogy nagyon fontos mérkőzés következik

Győzelmet vár a diósgyőriek mestere
Győzelmet vár a diósgyőriek mestere - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Szombaton 17.30-tól hazai meccset játszik az ­­­Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata.

Szombaton 17.30-tól a városi sportcsarnokban a VBW CEKK Cegléd gárdáját látja vendégül a diósgyőri együttes az élvonal 14. fordulójában. Az új esztendő első két találkozóján (a Vasas Akadémia és a Sopron Basket ellen) debütált a csapatban a piros-fehérek két téli szerzeménye, a magyar válogatott Raksányi Krisztina, illetve az amerikai Ashleigh Fontenette (ő csak a második összecsapás­on lépett, léphetett pályára), és a nyújtott produkciójukból úgy nézett ki, hogy már be is illeszkedtek a keretbe.

Nem csak a pontok

– Valóban nincs ezzel probléma… Két, nagyon ­tapasztalt kosarasról van szó, akik pontosan tudják, hogy mire van szükségünk, mit várunk tőlük – mondta lapunknak Stefan Svitek, az Alu­invent-DVTK vezetőedzője. – Jó ­j­átékosok, de nekünk arra kell törekedni, koncentrálni, hogy csapatként nyújtsuk azt, amit szeretnénk, s nyerjük meg azt a mérkőzést, amelyik éppen következik. A Sopron ellen Ashleigh volt a legeredményesebb emberünk, ez nekem nem volt meglepő, az egy ­kicsit inkább, hogy a többiektől azon a meccsen egy picivel kevesebbet kaptam.

Most olyan rivális következik a DVTK-nak, amely ugyanúgy 6 győzelemmel és 6 vereséggel áll a tabellán, vagyis amelyik fél győz, az marad pozitívban.

– Igen, nagyon fontos ­mérkőzés ez a mostani ­számunkra – húzta alá Stefan Svitek. – Nem akarunk magunknak hazudni, nem mondjuk azt, hogy van még előttünk elég meccs, s még tudunk javítani, ha esetleg…, nem. Fontos, hogy legyünk, maradjunk ott a mezőny első felében, és emellett persze az is lényeges, hogy milyen játékot nyújtunk.

A két gárda tavaly október 7-i összecsapásán jól játszott a Diósgyőr, különösen a ­második félidőben, s nyert is Cegléden 85-81-re. Igaz, ahhoz képest változtak a keretek, például a CEKK-ben már nincs Nagy-Bujdosó Nóra, míg a DVTK-nál sérült az akkor 16 pontig jutó Monica ­Engelman, és hasonló ok miatt még nem hadra fogható Nagy Dóra (12 pont).

Sikerülhet a győzelem

– Összességében megfelelő teljesítményt hoztunk akkor, bementek a távoli dobásaink, de a ceglédiek is odatették magukat rendesen, az utolsó negyed, a vége nekünk alakult jobban – tekintett vissza ­Stefan Svitek. – Azt várom most, hogy a mérkőzés itt is ugyanolyan szoros lesz, mint amilyen ott volt. A Ceglédnek nem egy tapasztalt, válogatott játékosa van, a külföldiek is húzóemberek, vagyis nem lesz egy egyszerű meccs, de hiszünk abban, hogy ezúttal is sikerülhet a győzelem. Az akkor dobott pontokra, a ­jelenlegi hiányzókra azt tudom mondani: ez a mérkőzés nem csak arról szól majd, hogy ki, hány pontot fog szerezni, a kosárlabda ettől összetettebb; több aspektust kell nézni. Mint már beszéltünk róla, van két új kosarasunk, akik legalább ugyanolyan ponterősek, mint akik Cegléden voltak. Ellenfelünk is próbál valami olyat kitalálni, ami csak rá jellemző, ezzel minden csapat így van. Ez egyrészt a védekezésükben érhető tetten, illetve, hogy az edzőjük sok mindenben hagyja érvényesülni a játékosokat, az ő egyéni kvalitásaikat a ­pályán.

– ÉM-MI –

Bíznak a szurkolókban

A DVTK szakosztályai mindig igyekszenek kitérni egymás meccsei elől, ám ezúttal a kosarasok már nem tudtak módosítani, hiszen az, hogy a szomszédban, a népkerti jégcsarnokban ugyanebben az időpontban a hoki Magyar Kupa döntőt rendezik meg, csupán szerdán késő este derült ki. Ennek ellenére a kosarasok bíznak abban, hogy a sportág, a csapat kedvelői ezúttal is ott lesznek a lelátón.