Friss hírek

2008.11.21. 15:29

Állati tetemek, trágyalé a kömlődi iskola közelében

<p>Elhullott és foszlásnak indult disznók tetemei és trágyató található a Komárom- Esztergom megyei kömlődi általános iskola szomszédságában. A környéken egy állattartó telep működik, a helyiek szerint a bűz már elviselhetetlen. A tanárok sokszor a termek ablakait sem merik kinyitni, mert a büdös mellett a legyek is ellepik a tantermeket. A lakosoknak elegük lett, a polgármester a környezetszennyezést jelezte a hatóságoknak.</p>

Valaki illegálisan hígtrágyát helyezett el Kömlőd külterületén, ezt az információ kapta az önkormányzat még múlt héten - mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, polgármester. Azonnal felkeresték a helyszínt és legnagyobb megdöbbenésükre két elhullott sertéstetemet is találtak. A településvezető azóta több alkalommal járt a területen, melynek közvetlen szomszédságában egy működő sertéstelep található. Azonnal értesítette az ÁNTSZ-t és a többi illetékes hatóságot, köztük a győri környezetvédelmi hivatalt is. Az ÁNTSZ szemlét tartott Kömlődön, az oszlásnak indult tetemek azonban pénteken délután még mindig ott voltak. Időközben annak a teleknek a tulajdonosa, amelyre a trágyát engedte az ismeretlen, bejelentést tett a községházán, ahol közigazgatási hatáskörben megindult az eljárás.

A szakemberek már néhány hónapja megállapították, hogy a bűz forrása a helytelenül tárolt trágya és csurgaléklé. A problémák megszüntetésére jövő tavaszig kapott haladékot az üzemeltető, de a helyzet azért is sürgető, mert a telep nagyon közel van az iskolához. Az ablakok a sok légytől állandóan piszkosak, szellőztetni nem lehet, mert sokszor olyan büdös van, hogy a gyerekek öklendeznek a tanteremben is - mondta Gulyásné Molnár Judit, az iskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!