Aluinvent-DVTK: Az idei utolsó előtt

A piros-fehéreken már nincs teher...
A piros-fehéreken már nincs teher... - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Nem lehetnek vérmes reményei az Aluinvent DVTK-nak az EK-ban, a hazai vereséget követően.

A női kosárlabda Európa Kupában csütörtökön Lengyelországban lép pályára az Aluinvent-DVTK csapata. A piros-fehérek az Artego Bydgoszcz vendégei lesznek az egyenes kieséses szakasz első fordulójának visszavágóján. A két együttesnek a múlt héten Miskolcon lejátszott mérkőzésén 18 pontos lengyel siker született (86-68), így nagy reményei nem lehetnek a továbbjutást illetően a diósgyőri csapatnak, amely a mai utazás előtt kedden tartott sajtótájékoztatót az év utolsó meccse kapcsán.

Az utolsó pillanatig

– A sportban egy profi csapatnak nem szabad feladnia, a végsőkig küzdenie kell, hiszen a gyerekeket is arra tanítjuk, hogy az utolsó pillanatig harcolni kell – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Egy oda-visszavágós párharc két meccse nagyon különböző lehet, mert lehet bármilyen eredmény az első meccsen, két találkozó dönt. Ha azt vesszük, hogy a múlt héten milyen meccset játszottunk, akkor az látszik, hogy egy adott mérkőzésen belül is nagyon változó lehet a teljesítmény. Az első félidőben nagyon sok hibával kosárlabdáztunk, a másodikban viszont tudtuk a tempót tartani, és a hátrányt is csökkenteni. Persze hazai pályán ellenfelünk az esélyes, de még az is lehet, hogy karácsonyi hangulatban lesznek, úgyhogy meg kell próbálnunk mindent.

A lehető legjobbat

A szakvezető arról is beszélt, hogy kevesen vannak, sérülések miatt. Nagy D. hetekre, Engelman hónapokra esett ki, de Zelének és Peckovának is vannak gondjai, és kérdéses, hogy tudják-e vállalni a meccset, és ha igen, akkor mennyi időt töltenek majd a pályán.

– A kosárlabdában az irányító azért van, hogy irányítson, a center azért, hogy a centermunkát elvégezze, mindenkinek a saját posztján kellene a lehető legjobb teljesítményt nyújtania. Ez most nálunk nem így van, de sajnos nem tehetünk ellene, ebben a felállásban kell küzdenünk – mondta Stefan Svitek. – Ha nem is sikerül továbbjutni, úgy kell játszani, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról. Nem vagyunk túl jó formában, de ez egy lehetőség arra, hogy változzunk, és abból szempontból kedvező helyzetben vagyunk, hogy nincs rajtunk teher, nincs nyomás.

Berecz Csaba