Aluinvent-DVTK: Az extázisban lévő Győr jön

Februárban hosszabbításban dőlt el a meccs
Februárban hosszabbításban dőlt el a meccs - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Az NB I/A-s női kosárlabda-bajnokság 2018/2019-es szezonja már az elődöntőnél tart, amelynek egyik ágán Aluinvent Diósgyőri VTK – CMB Cargo-UNI Győr csata esedékes, a párharc az egyik fél második győzelméig tart majd.

A nagy érdeklődéssel várt első felvonást szerdán 18 óra 30 perctől rendezik meg a miskolci városi sportcsarnokban.

Újratervezés gomb

A negyeddöntőben az nem számított meglepetésnek, hogy a diósgyőriek „túlléptek” az NKE-FCSM Csata csapatán, az már sokkal inkább, hogy a kisalföldiek az előzetesen esélyesebbnek tartott Atomerőmű KSC Szekszárdot verték ki. A borsodiak a korábban elfogadott versenykiírás értelmében már múlt szombaton szerették volna megrendezni az első meccset, azonban a szövetségben – a soproniak hétvégi, Euroliga négyes döntőjében való szereplése miatt – úgy döntöttek, hogy a két elődöntőnek egyszerre kell kezdődnie. Így csúszott a nyitó találkozó mára. Hogy ez mennyiben befolyásolta a szakmai munkáját a DVTK-nak? – Cziczás László vezetőedzőtől kérdeztük.

– Egy teljesen új koncepciót kellett kidolgozni, miután csütörtökön este tudtuk meg, hogy nem lesz meccs szombaton – kezdte a piros-fehérek szakvezetője. – Az egész előző hetet úgy terveztük, úgy építettük fel, úgy állítottuk be a játékosok fizikai és technikai felkészítését, hogy szombaton pályára lépnünk. Na most a változás miatt be kellett nyomni az újratervezés gombot, és mindent elkezdtünk elölről. Újra hozzáfogtunk az erősítéshez, a szakmai részhez, ami egy kicsit nehezen indult, de rövid idő alatt minden beállt a kívánt szintre, megoldottuk a szituációt. Remélhetőleg ez a második ciklus is ugyanolyan jól sikerült, miként az első sikerülhetett volna, mindkettőt becsülettel végigcsinálta mindenki. Annyi volt még, hogy a lányoknak a szombat és a vasárnap pihenőnap volt, viszont vasárnap este már edzettek.

Olyan hangulatot

A bajnokság hajrája kezdődik, a legfontosabb rész, lassan mehetnek pihenőre a kosarasok, ez járhat már a fejekben, tehát egy edzőnek most még jobban kell ügyelnie arra, hogy erre a rövid időre még mindenki maximálisan koncentrált legyen.

– A playoff már teljesen más műfaj, nem olyan, mint az alapszakasz vagy a bajnokság eleje – mondta Cziczás László. – Nem ugyanabban a metodikában edzünk, mint miként az egész szezonban, figyelni kell a lányok egészségi és edzettségi állapotára, vagyis sok összetevője van. Érezzük, hogy fáradt a csapat, a külföldiek is vágynak már haza, de olyan hangulatot kell kialakítani, hogy ebben az utolsó egy-két hétben olyan produkciót tudjanak még nyújtani, ami talán a legjobb lesz az egész évadot tekintve.

Az idén két bajnokit vívott egymással a DVTK és a Győr: tavaly november 4-én 79–74-re nyertek Mokangóék idegenben, aztán idén február 9-én Miskolcon szintén diósgyőri siker született, 87–78, hosszabbítás után.

– Azt a két mérkőzést felesleges felhozni, tény ugyan, hogy nyertünk, de ez a csata teljesen más lesz – tette hozzá Cziczás László. – Az ottani meccsen egy szétesőben lévő Győrt vertünk meg öt ponttal, a második találkozón azonban egy már-már új zöld-fehér csapatot láttunk, amelyet csak nagy erők mozgósításával tudtunk legyőzni. Most egy olyan Győr érkezik, amely extázisban van, amely óriási plusz töltetet kapott a Szekszárd kiverése miatt. Óriási önbizalommal fognak ellenünk pályára lépni, ezért nagyon nehéz dolgunk lesz. A bajnokság elején is mondtam, hogy a győriek kerete talán a második legerősebb a bajnokságban, a soproniaké után. Mi játszunk itthon minimum egy, de lehet, hogy két mérkőzést, ám az előbb vázoltak miatt nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy mi lennénk az abszolút esélyesei a párharcnak.

Centerben erősek

Ennek ellenére biztos, hogy a DVTK – a szurkolók segítségével – mindent megpróbál megtenni azért, hogy 2015 után ismét bekerüljön a fináléba. A vezetőedző tudja, hogy mire kell figyelni leginkább a győriekkel kapcsolatban…

– Centerposzton fantasztikusan erősek; mivel olyan magas játékosaik vannak, akiket ki tudnak hozni mezőnyposztra is, ezért nagyon sok a taktikai variációs lehetőségük. Ebből készültünk, hogy ilyen szituációban mit kell tennünk. Óriási taktikai csata van kilátásban, reméljük, hogy ez a vélhetően nagy létszámban kilátogató szurkolóknak is tetszeni fog.

Molnár István


A másik ágon

A másik elődöntőben Sopron Basket–Zalaegerszegi TE NKK párharc zajlik a fináléért: az első felvonást csütörtökön 18 órától Sopronban rendezik, a második meccset pedig vasárnap 19 órától bonyolítják le a zalai megyeszékhelyen.Csak szerdán érkezik a Győr (zöldben)
Miskolc - Kíváncsiak voltunk arra, hogy miért nem szombaton, miért csak szerdán kezdődik az elődöntő. A női kosárlabda NB I rájátszásában nem az érvényben lévő versenynaptár időpontjában kezdődik az elődöntő az Aluinvent-DVTK és a CMB Cargo UNI Győr csapatai között, hiába készült a mai napra a re...

Miskolc - Hiába készült a hétvégére az Aluinvent-DVTK, csak a jövő héten szerdán érkezik a Győr. Szerdán este derült ki, hogy az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság rájátszásában, a két nyert meccsig tartó elődöntőben az Aluinvent-DVTK ellenfele a CMB Cargo UNI Győr csapata lesz, ugyanis a Rába-...

Ellenfélre várnak még a piros-fehérek
Miskolc - Magabiztosan nyerte a negyeddöntő második meccsét is az Aluinvent-DVTK. Tavaly október 13-án megtréfálta a Diósgyőrt a Csata Miskolcon, ugyanis a fővárosi együttes győzött 67–64-re. Ez a két alakulat került össze a női NB I./A (egyik) negyeddöntőjében is, amelynek első felvonását, múlt ...

Kiss A. (30) célozza meg a budapestiek gyűrűjét
Miskolc - Az első meccsét megnyerte a negyeddöntőben a diósgyőri női kosárlabdacsapat. A női kosárlabda NB I. rájátszásában, a két nyert meccsig tartó negyeddöntő első játéknapján szerdán este az NKE-FCS Csata gárdáját fogadta az Aluinvent-DVTK csapata. Mokango góljával indult a meccs, maj...