Aluinvent-DVTK: az Európa Kupában

Akt.:
A legutóbbi Európa Kupa sorozatban Kassán is pályára lépett a DVTK
A legutóbbi Európa Kupa sorozatban Kassán is pályára lépett a DVTK - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Csütörtökön este ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöksége, a nőknél egy szlovák csapat, a Pöstyén jelezte, hogy a következő szezonban elindulna a magyar női élvonalban.

A testület megtárgyalta a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban szándéknyilatkozatot leadó csapatok helyzetét, és jóváhagyta, hogy négy férfi- és hat női klub képviselheti hazánkat a következő szezonban Európában.

Előrébb végeztek

A nőknél az Euroligára nevezett a Sopron és a Szekszárd, az Európa Kupára pedig a Cegléd, a Győr, a Pécs és a Diósgyőr (utóbbi klub az Euroligára is nevezett, de mivel a két, magyar csapatok számára kiadó helyre olyanok jelentkeztek, akik előrébb végeztek a bajnokságban, mint a Diósgyőr, így ők szerepelhetnek a legrangosabb sorozatban).

A férfiaknál a Szombathely, a Fehérvár, a Körmend és a Szolnok indul a nemzetközi porondon. A bajnok várhatóan a Bajnokok Ligájában, a többiek pedig a FIBA Europe Cup sorozatban szerepelnek majd.

Vasas helyett MAFC

Az elnökség arról is döntött, hogy a MAFC-nak ad lehetőséget arra, hogy július végéig nevezést nyújtson be a Vasas Budapest visszalépése által megüresedett helyre a férfi élvonalban.

Nemet mondtak a Pöstyén indulására

A nőknél egy szlovák csapat, a Pöstyén jelezte, hogy a következő szezonban elindulna a magyar női élvonalban, ezt a kérést azonban nem támogatta az elnökség.

ÉM-BCS