Aluinvent-DVTK : Amerikai motorral nyertek

Akt.:
Fontenette (középen) átsegítette a DVTK-t a nehéz időszakokon
Fontenette (középen) átsegítette a DVTK-t a nehéz időszakokon - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A ZTE NKK volt az ­Aluinvent-DVTK vendége szombaton a női kosárlabda NB I-ben.

A hazaiak 32-es számú mezében egy régi-új ismerőst köszönthettek a szurkolók, a visszatért amerikai légióst, Alyssia Brewert, aki a kispadon kezdte a meccset. A női élvonal 18. fordulójában megrendezett találkozó első percében elrontott támadásokkal mutatkoztak be a csapatok, a nyitó kosarat a vendégek szerezték.Négy perc után a kékmezes vendégek vezettek öt ponttal (4-9), majd Melnika elnézte Peckovát, nagyon rossz volt a bejátszása.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Raksányi triplája ült a gyűrűben, a nem éppen magas termetű Nagy D. pedig tiszta helyzetben találta magát az egerszegi palánk alatt, és nem rontotta el a helyzetet (11-12). ZTE-idő jött, illetve a hazaiaknál Brewer a pályára. Peckova keze sült el távolról, aztán indításból szerzett gólt a cseh kosaras (16-12). A zalaiak ekkor nem nagyon találtak helyzetet, a Diósgyőr jól védekezett, a kinti, rossz kísérletek utáni lepattanókat pedig leszedték Brewerék (19-14).

Kevesebb pont

Jeffery betörése nem volt éppen csúnya a második felvonásban, míg Bach és Kovács G. még a földön is harcolt a játékszerért. A DVTK-nál hármas csere következett, a két légiós, Fontenette és Melnika mellett Bach, Zele, és Szabó F. volt a parketten. Tizenhárom perc után 21-21 volt az állás, erről a pontról Szabó F. a Diósgyőrt mozdította el.

Brewer váltotta Melnikát, a másik oldalon Pavelnek okoztak gondot a büntetők. Jeffery hármasa fordított az álláson (23-24). Amikor három perc volt a nagyszünetig, és 27-30 szerepelt a táblán, Fontenette gyorsan tovább faragott a hátrányon. Az irányító formában volt, egy az egyben jól oldotta meg a soros feladatot (31-31).

Feljöttek Melnikáék

A harmadik negyedben ­Fontenette kapta meg a jogos tapsot a gyűrű alatti harcáért és pontjáért, a másik oldalon Gorjanácz talált kosarat. Eladott labdák borzolták a közönség idegeit, az Egerszeg a centereket akarta leginkább játékba hozni, bennük volt a bizodalmuk. A 24. percben Koziar gyűjtötte magának az egységeket (36-39), aztán Pavelt jól levédekezte a ­Diósgyőr, amely újabb labdát ajándékozott, ezúttal Gorjanácznak, aki élt vele. Peckova triplával egyenlített (41-41), de ezzel együtt is kissé pontszegény volt a mérkőzés. A duplák tekintetében 50, míg a triplák esetén 30 százalék környékén jártak ekkor a csapatok, a hazaiakat Fontenette ,,húzta”, a ZTE-t, Koziar és Jeffery. A harmadik negyed utolsó minutára 44-48-cal fordultak a felek, amihez Parker még hozzátett (44-50).

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A hazaiak számára nem indult jól az utolsó negyed (48-57). Fontenette próbált valamit kitalálni, ha már más nem nagyon tudott, biztosan be is helyezte a büntetőit. Hüledezett a közönség, amikor tiszta DVTK dobóhelyzet maradt ki, de még mindig nem veszett el a győzelem, Melnika élesztette a reményeket (56-59), majd egyenlített egy faultos kombinációval (59-59). A döntés az utolsó 5 percre maradt, azonban kezdtek fáradni a fejek is, több dobás is kimaradt. Peckova hármasa azonban beszédült (62-61). 63-63-nál Szabó F. bevállalt egy dobást, jól tette (65-63), a vendégek ideje lejárt, már csak 40 másodperc volt vissza. Ki más, mint Fontenette szerzett gólt (67-63), ZTE-idő következett 24 másodperccel a vége előtt. A kékek már hiába támadtak, nem jött ki belőle semmi.

– MI –


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK 68-63 (19-14, 12-17, 13-19, 24-13)

Miskolc, 700 néző. V.: Papp, Praksch, Minár.

Aluinvent-DVTK: FONTENETTE (21), Bach (4), Raksányi (5/3), Pecková (11/9), MELNIKA (13). Csere: Nagy D. (2), Brewer (4), Zele (2), Szabó F. (6). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Zalaegerszegi TE NKK: Koziar (11), Kovács G. (3/3), JEFFERY (16/3), Hegedűs-Őri (6), PARKER (12). Csere: Gáspár-Szalay (3/3), Pavel (7), Vincze (-), Gorjanácz (5/3). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Stefan Svitek: – Mindkét csapat harcolt, voltak hullámvölgyek itt is, ott is, amiből a végén mi jöttünk ki jobban. Sokat tett a csapat mindezért, és ezt köszönöm a játékosaimnak. Nem szoktam kiemelni játékost, de ma Ashleigh volt a motor, aki felpörgette a csapatot, fontos pontokat szerzett.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a Diósgyőrnek a megérdemelt győzelemhez, a hibáinkat kosarakra váltották és visszajöttek a meccsbe. Túl sok egyéni hibát vétettünk, és ezt nem bírta el a csapat.Budapest - A DVTK remek hajrával legyőzte a vendég ZTE-t a női kosárlabda NB I szombati játéknapján. Eredmények: Aluinvent DVTK Miskolc-ZTE Női Kosárlabda Klub 68-63 (19-14, 12-17, 13-19, 24-13) Atomerőmű KSC Szekszárd-Vasas Akadémia 86-67 (22-19, 23-22, 22-16, 19-10) MTK-Budapest - PI...