Aluinvent-DVTK: Alig jött, máris megy haza az amerikai kosaras

Ivory Crawford csak néhány napot töltött a DVTK-nál
Ivory Crawford csak néhány napot töltött a DVTK-nál - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Honvágya lett a DVTK kosarasának, így közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

Kedden négy új játékos mutatkozott be az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatának tájékoztatóján: Horti Dóra, a szerb Tina Jovanovic, két egyesült államokbeli légiós, Alyssia Brewer, valamint Ivory Crawford. A csapat elkezdte az edzéseket – szombaton 18.15-től edzőmérkőzést vívnak a lányok a szlovák Cassovia Kosicével a városi sportcsarnokban –, ám pénteken délben Ivory Crawford közösségi oldalán azt írta, hogy bár mindennel elégedett a DVTK-nál, köszöni, hogy befogadták, mégis haza szeretne menni, miután hiányzik neki a családja.

– Ivory jelezte felénk, személyes okok miatt szeretné, ha felbontanánk a kontraktust, amit közös megegyezéssel megtettünk – mondta Szabó Tamás, az élvonalbeli együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Amennyiben valaki nem tud százszázalékosan a játékra, a feladataira koncentrálni, akkor nem tehetünk mást, minthogy elengedjük. Csak novemberben lesz 23 éves, talán kicsit fiatalon került Európába, létezik ilyen, hogy nem, vagy nehezen megy az átállás a profi életre, ez a rizikó benne van az igazolásban. Sajnáljuk, további sok sikert kívánunk Ivorynak. Mindez azt is jelenti, 2-es poszton üres hely keletkezett az Aluinvent-DVTK-nál, de minden bizonnyal csak idő kérdése, mikor jön új játékos erre a pozícióra.

Még van idő

– Igen, szándékunk, hogy betöltsük ezt a helyet – folytatta Szabó Tamás. – Olyan emberre van szükségünk, aki egyrészt szakmailag megfelelő, másrészt fontos számára a DVTK. Szerencsére még van idő a bajnokság, a nemzetközi kupasorozat kezdetéig, ebből a szempontból is jobb, hogy az Ivoryval való szakításra most került sor és nem később. Pontos dátumot nem tudok mondani, hogy mikor jöhet új ember, de dolgozunk rajta, az elsődleges szempont az, hogy jó játékos legyen.

ÉM-MI