Aluinvent-DVTK: A ZTE ellen, az 5–8. helyért

Akt.:
Szécsitől jó játékot várnak
Szécsitől jó játékot várnak - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Az Aluinvent-DVTK kosarasai a rájátszás második fordulóját hazai környezetben kezdik.

A női kosárlabda NB I-ben a rájátszás második köre következik, és a diósgyőri klub újkori történelmében, a 2007 és 2011 közötti másodosztályú vegetáció után másodszor fordul elő, hogy a rájátszásban nem éremért küzdenek a piros-fehérek, hogy nem jutottak be a legjobb négy közé. Az idei bajnokság rájátszásának mostani szakaszában az 5–8. helyért szállnak csatába a piros-fehérek, ellenfelük a két nyert meccsig tartó párharcban a Zalaegerszegi TE NKK gárdája lesz. Mivel az alapszakaszban a két együttes közül az Aluinvent-DVTK szerepelt jobban, így a piros-fehérek az első – és az esetleges harmadik mérkőzés – pályaválasztói. Az egerszegiek elleni csata vasárnap 18.30-kor kezdődik a miskolci városi sportcsarnokban.

Kiélezett volt

Minderre négy nappal azután kerül sor, hogy a szintén két nyert mérkőzésig tartó elődöntő harmadik felvonásán, Győrben, a CMB Cargo UNI Győr vendégeként 1 pontos vereséget szenvedett a Diósgyőr (és mivel mind a két fél megnyerte a hazai meccseit, így a tavalyi bajnoki ezüstérmes lett az idei elődöntős).

– Egy, a végletekig kiélezett párharcon vagyunk túl, ami mind fejben, mind testben megterhelő volt – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Ebből a helyzetből kell fel-, illetve kijönnünk, feldolgoznunk a történteket, rövid idő alatt. Nem a vágyott úton haladunk tovább, a bajnokság végjátékában, annak ellenére, hogy szerdán minden játékosunk, aki ott volt Győrben, órási akarással dolgozott azon, hogy az elődöntőbe kerüljünk. Sajnos, ez nem sikerült, és így most az érzelmi és a mentális állapot megerősítése a fő feladat, azon túl, hogy a regenerálódás is fontos.

Felvetettük a szakvezetőnek: bár bizonyára nagyon összetett válasz adható arra a kérdésre, hogy mi az, ami miatt az elődöntőben elvéreztek, de ha röviden kellene összefoglalni, mit lehetne erről mondani.

– A két csapat játékában nagyon kis különbségek mutatkoztak, és voltak olyan események a pályán, amelyeket nem befolyásolhattunk… – fogalmazott rejtélyesen az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésünkre, hogy a játékvezetők működését kell-e ez alatt érteni, így folytatta: – Ezt inkább hagyjuk. Mondok mást: tágabban értelmezve a kérdést, arról is beszélhetnék, hogy ha kettő helyett négy légióssal tudunk kiállni, olyanokkal, akik győztes típusúak, akik tudnak és akarnak is harcolni, továbbá közösségi emberek, akkor nagy valószínűséggel bejutottunk volna a négy közé.

Lelki erővel

Mint ismert: a DVTK külföldijei közül a szerb Jovanovic hetek óta remek formában játszik, a brit, ausztrál Tomlinsonra csak kisebb szerepek osztódtak, míg a két amerikai közül Prahalis-szal már szerződést bontott a klub, Ruffin-Pratt pedig hátfájdalmai miatt kihagyta a Győr elleni negyeddöntő második és harmadik mérkőzését. És, hogy számíthat-e a szakvezető utóbbi kosarasra a bajnokság hajrájában?

– Több orvosi vizsgálaton vett részt, és ezek szervi elváltozásokat nem mutattak ki nála. A fájdalom és fájdalomtűrő képesség pedig nem egzakt – mondta Miguel de Jesús López Alonso, aki arra a kérdésre, hogy mire számít a ZTE ellen, kell-e tartaniuk ellenfelüktől, vagy az a leglényegesebb, hogy képesek legyenek magukat adni, így felelt: – Az a legfontosabb, hogy mind az érzelmi, mind a mentális, mind a fizikai tartályok a játékosokban feltöltődjenek, hogy olyan lelki erővel fussanak neki a hátralévő meccseknek, mint azt tették a Győr elleni legutóbbi hazai mérkőzésen és a szerdai idegenbeli találkozón.

– Berecz Csaba –


DVTK: a rájátszás második köre

A két nyert meccsig tartó, a rájátszás az 5–8. helyért zajló párharc órarendje

Április 16. (vasárnap), 18.30: Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK (Miskolc).

Április 20. (csütörtök), 16.00: Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK (Zalaegerszeg).

Április 23. (vasárnap), 18.30: Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK (Miskolc) – ha szükséges.


Kosárlabda: helyek

A diósgyőri női kosárlabdacsapat ,,újkori” történetének bajnoki helyezései

2011/12: 10. hely, 2012/13: 4. hely,

2013/14: 4. hely, 2014/15: 2. hely,

2015/16: 4. hely