Aluinvent-DVTK: A magyar válogatott kapitánya edzésbe állt

Akt.:
A diósgyőri női kosárlabdacsapattal együtt kezdte az új évet Raksányi Krisztina (balra).
A diósgyőri női kosárlabdacsapattal együtt kezdte az új évet Raksányi Krisztina (balra). - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A diósgyőri női kosárlabdacsapattal együtt kezdte az új évet Raksányi Krisztina.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a karácsonyi szünet után január 2-án, kedden munkába állt, két edzéssel kezdték meg a felkészülést az idei feladatokra. A piros-fehérek a múlt év végén elbúcsúztak a nemzetközi kupaporondtól, az Európa Kupától, így innentől hazai vizeken, a Magyar Kupa nyolcas döntőjében és az élvonalbeli bajnokságban „eveznek”. Új összetételben, a tavalyi kerethez képest frissített állapotban haladhatnak az első akadály, a jövő hét szerdai, Vasas elleni hazai NB I-es mérkőzés felé (ezt a meccset a mostani hétvégéről halasztották január 10-re).

raksanyi_krisztina_aluinvent_dvtk_12

Nem volt könnyű

A téli szünetben két játékost is szerződtetett a diósgyőri klub, irányító posztra Ash­leigh Fontenette személyében egy 28 éves, 177 centi magas irányítót, valamint a magyar válogatott 26 éves csapatkapitányát, Raksányi Krisztinát. A 183 centi magas hátvéd – aki az évadot a PEAC-Pécs együttesében kezdte, és azok után vált biztossá a távozása, hogy kiderült, a mecseki csapat a bajnoki alapszakasz felénél benne lesz az első hat között – kedden délelőtt már új csapatával, a DVTK-val edzett.

– Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de most jött el Pécsett annak az ideje, hogy váltsak, ezt a szerződésemben foglalt opció lehetővé tette – válaszolta érdeklődésünkre­­­ Raksányi Krisztina a kedd délelőtti edzést követően. – Olyan csapatban akartam a szezon előtt játszani, és ez most sincs másképp, amelyiknek komoly ambíciói vannak, de a PEAC-nál nem úgy alakultak dolgok a szerződésem aláírása után, ahogy azt reméltem.

raksanyi_krisztina_aluinvent_dvtk_16

Arra a felvetésünkre, hogy eljönni sem könnyű évad közben egy csapattól, de újat találni, választani szintén nem az, főleg ha több lehetőség van, köztük külföldiek is, erre így reagált a magyar válogatott játékos:

– Kétségtelen, hogy voltak külföldi lehetőségek is a hazaiak mellett. Nehéz volt dönteni, de két dolog szólt a DVTK mellett: az egyik, hogy régóta szerettek volna leigazolni, a másik pedig az, hogy szakmai szempontból jó közegbe kerülhettem.

raksanyi_krisztina_aluinvent_dvtk_08

Az év első munkanapján

Az Aluinvent-DVTK csapatánál az év első munkanapján, az első edzésen 9+1 játékos vett részt. Raksányi mellett Melnika, Pecková, Szabó F., Bach, Kiss A., Vukov, Aldazabal és Schmidt végzett teljes értékű munkát, míg Zele könnyítettet. A tréning közben érkezett meg Miskolcra az amerikai Burkholder, míg az évadot a piros-fehérekkel kezdő másik amerikai, a szalagszakadása után felépülőben lévő Engelman egyelőre otthonában regenerálódik, Nagy D. pedig – aki bokacsonttörést szenvedett a múlt hónapban, és a mankóját már eldobhatta – még nem tud a csapattársaival készülni. A fiatal magyar kiesése miatt a DVTK irányító poszton lyukas lett, az ezzel összefüggésben szerződtetett amerikai Ashleigh Fontenette a tervek szerint ma érkezik meg Miskolcra és csütörtökön áll munkába.

– Berecz Csaba –Raksányi Krisztina az Aluinvent-DVTK játékosa
Miskolc - A magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina 2018. január elsejétől az Aluinvent DVTK játékosa. Ashleigh Fontenette után így újabb komoly erősítés érkezett Diósgyőrbe. Krisztina Németországban született, de fiatalon Pécsre került és itt kezdte sportpályafutását...

Ashleigh Fontenette az Aluinvent-DVTK játékosa
Miskolc - Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzést irányító nélkül kényszerült lejátszani az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére. Az ünnepek alatti szám...