Helyi közélet

2015.05.26. 09:03

Régi irány, más irány

Miskolc - Béres Attila és Dózsa László is megerősítette lapunknak: megpályázták a miskolci színház igazgatói állását.

Miskolc - Béres Attila és Dózsa László is megerősítette lapunknak: megpályázták a miskolci színház igazgatói állását.A színház.hu portál értesülését Kiss Gábor miskolci alpolgármester még nem kívánta az Észak-Magyarországnak kommentálni, mondván: a beérkezett pályázatok ellenőrzését követően – várhatóan ezen a héten – hozza nyilvánosságra a pályázatot kiíró városháza a két pályázó nevét. Béres Attila rendező és Dózsa László színművész ugyanakkor megerősítették az Északnak, hogy ők jegyzik a beadott pályázatokat. Mindketten nyilatkoztak terveikről is munkatársunknak. Béres Attila, aki három éve került a Miskolci Nemzeti Színházhoz, alkotótársaival közösen ugyanazt a minőséget kívánja képviselni, amelyet eddig megszokhatott a közönség – együtt kívánják folytatni Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté és Szőcs Artur rendezőkkel. Dózsa László a világhírű magyar operaénekessel, Tokody Ilonával közösen pályázik, és az országos, valamint a nemzetközi színházi porondon megmutatkozó előadásokat képzel el a miskolci társulattal és vendégművészekkel.

Azért van szükség új igazgatóra, mert a 2015-ig kinevezett Kiss Csabát a miskolci közgyűlés visszahívta erről a posztról.

További részletek a mai Észak-Magyarországban és a www.eszak.hu​ oldalon.

ÉM-BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában