Aluinvent-DVTK: A fiatalok most is NB I/B-znek

A felnőtt keret tagjaival dolgoznak az NB I/B-s csapat tagjai
A felnőtt keret tagjaival dolgoznak az NB I/B-s csapat tagjai
Miskolc – Ebben az évadban is indít NB I/B-s gárdát az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapata.

Az élvonalban szereplő Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a múlt héten 11 fős kerettel (Bálint Réka, Czank Tímea, Szabó Petra, Szécsi Orsolya, Rasheed Rita, Horváth Bernadett, Arad Zsófia, Sikora Emőke, Bach Boglárka, Bartucz Daniella, Kalocsai Dorina) kezdte meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra, hozzájuk csatlakozik majd a jövő héten további három külföldi játékos, a szerb Tina Jovanovic, az amerikai Alyssia Brewer és egy egyelőre még ismeretlen kosaras.

Így összességében 14 fős kerettel dolgozhat majd Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK NB I-es csapatának szakvezetője, de értelemszerűen – mivel egy meccsen maximum 12 játékos léphet pályára – nem tud mindenkinek játéklehetőséget, megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani. Ezért a klub, ahogy a korábbi években, így most is indít csapatot, Aluinvent-DVTK U23 néven a második vonalban, vagyis az NB I/B-ben, hogy fiatal játékosait rendszeres meccslehetőséghez juttassa. Ez utóbbi csapatnak jelen állás szerint Ambrus Erzsébet lesz az edzője, aki a felnőtt csapat mellett López edző segítőjeként, pályaedzőként tevékenykedik.

15 és 10

– Picit bonyolult a helyzet – válaszolta azon kérdésünkre Ambrus Erzsébet, hogy kik alkotják az NB I/B-s csapat keretét. – A mérkőzéseken összesen 15 főre számíthatok majd, az edzéseket a jövő hétfőtől 10 főnek tartjuk. A számok közötti különbség azt takarja, hogy a felnőtt csapat keretének edzéseit látogató fiatalok az NB I/B-ben is játszanak majd, nevezetesen Arad Zsófia, Sikora Emőke, Bach Boglárka, Bartucz Daniella és Kalocsai Dorina. A további 10 fiatal közül három olyan játékos van, aki életkora miatt csak az U23-ban játszhat, ők Tihor Vanessza, Miklós Eszter és Kostyó Vivien, míg a többiek, Papp Szonja, Kundráth Kiara, Juhász Franciska, Bakos Eszter, Nemes Alexandra, Vukicevic Andjela és Benkő Glória még junior korúak, vagyis ők ebben a korosztályban is szerepelhetnek.

Ambrus Erzsébet elmondása szerint a múlt hét hétfőtől a nagy csapat keretének tagjaival készül az évadra a már említett 10 fiatal kosaras napi két edzéssel, ami a jövő héttől az iskolai tanév kezdetével napi egyre csökken.

– A bajnoki idény, az élvonalhoz hasonlóan az NB I/B-ben is október elején kezdődik, úgyhogy van még néhány hetünk, de a lányok eddig szinte kivétel nélkül tisztességesen végzik a kiszabott feladatokat a felnőttekkel – jegyezte meg Ambrus Erzsébet, aki arra a kérdésre, hogy hány olyan játékos van, akivel tavaly még kadet edzőként is együtt dolgozott, így válaszolt: – Mindössze három, pedig többnek kellene lenni, de van olyan, aki nem jelent meg az első edzésen, és azóta sem tudjuk, hogy mi van vele, mi a terve, pedig a korosztályában húzóember volt.

– Berecz Csaba –


A versenykiírás szerint

A női kosárlabda NB I/B versenykiírása szerint területi alapon két csoportban, Keleti és Nyugati csoportban 2×10 csapat játszik majd bajnokikat az alapszakaszban, 18 fordulóban, ami után a rájátszás következik. Ez utóbbi során a két csoport első négy helyezettje játszik keresztbe egymással az 1–8. helyek eldöntése érdekében; a Keleti és Nyugati 5–8. csapatok hasonló módon a 9–16. helyekért szállnak harcba; míg a csoportok utolsó két helyezettjei a 17–20. helyért meccselnek.
hirdetés


hirdet�s