Alternatív hajtású járművek versenye április végén – 60 körüli nevezőre számítanak a szervezők

Már csaknem húsz csapat jelentkezett a VI. Széchenyi Futamra, azaz az alternatív hajtású járművek idei versenyére. A futam lényege, hogy a csapatok olyan járművekkel álljanak rajthoz, amelyeket nem benzin vagy gázolaj, hanem például elektromos áram vagy éppen napenergia hajt. Még öt napig lehet jelentkezni, a szervezők arra számítanak, hogy 60-an elindulnak majd a versenyen.

Még öt napig, azaz február 15-ig lehet jelentkezni az alternatív hajtású járművek versenyére, azaz a VI. Széchenyi Futamra. Az évről évre egyre népszerűbb megméretés április 29-e és május 1-e között lesz Győrben.

A verseny apropóját az adja, hogy egyre magasabbak a fosszilis energiahordozók árai és egyre többen dolgoznak azon, hogy elérkezzen az idő, amikor a közlekedésben a fő alternatíva nem a benzin vagy a gázolaj lesz. Az INNO-MOBIL Sportegyesület és az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség által meghirdetett versenyen a jelentkezők meghatározott kategóriákban indulhatnak. A saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia vagy éppen sűrített levegő. A futam innovációs jellegét tükrözi, hogy az értékelésen nem csupán a sebességet és a hatótávolságot veszik figyelembe a szakmai zsűri tagjai, hanem fontos szempont az alkalmazott technológia újdonságtartalma, a minél egyedibb megoldások felvonultatása.

Eddig csaknem húsz nevezés érkezett, volt, aki külföldről jelentkezett – mondta a Független Hírügynökségnek Petis László, az INNO-MOBIL Sportegyesület elnöke. A nevezések azonban folyamatosak és a szervezők arra számítanak, hogy végül körülbelül 60 jármű áll majd rajthoz. A jelentkezési adatlapokat a www.szechenyifutam.hu honlapon lehet kitölteni.