Alstom-BKV harc – A BKV elutasítja az Alstom eljárását

A késedelemből adódó minden kárát érvényesíteni fogja a BKV, miután az Alstom egy francia bírósághoz benyújtott kérelmét követően a bíróság megtiltotta a bankoknak, hogy kifizessék a náluk letett előlegeket és bankgaranciákat.

A BKV péntek esti közleményében határozottan elutasítja az Alstom eljárását. A BKV több mint 129 millió eurót hívott volna le a bankszámlákról, de a pénz nem érkezett meg, mert az Alstom bírósági intézkedést kért a pénz kifizetésének megakadályozására.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, miután a metrószerelvények nem kapták meg Magyarországon a típusengedélyt, a BKV felmondta a gyártó Alstommal a szerződést. A gyártó által letett bankgaranciákat és előlegeket pedig le akarta hívni a bankoktól. A francia Alstom egy francia bíróságtól kért intézkedést és sikerült is megtiltatni ideiglenesen a kifizetéseket.

A BKV péntek este az Alstom bírósági intézkedéssel kapcsolatos intézkedésére reagálva azt közölte, hogy összesen több mint 129 millió 436 ezer eurót hívtak le a bankoktól az előlegek és bankgaranciák címén, de a pénz az Alstom lépései miatt nem érkezett meg. A francia főváros térségében működő nanterre-i bíróság december 10-ére hirdette meg a tárgyalást az ügyben. A BKV bízik abban, hogy pozitív döntés születik a fizetési kötelezettség haladéktalan teljesítésével kapcsolatban, miközben határozottan elutasítja az Alstom gyakorlatát, és a késedelmes teljesítésből adódó minden kárát érvényesíteni fogja – olvasható a közlekedési társaság közleményében.
– Független Hírügynökség –

 

Címkék: ,