Alsózsolcán 300 adag töltött káposztát főztek

Alsózsolcán 300 adag töltött káposztát főztek
Alsózsolca – Háromszáz adag töltött káposztával kedveskedett a rászorulóknak hétfőn az alsózsolcai Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

A szervezet elnökétől, Horváth Henriktől megtudtuk: hasonló „szeretetvendéglést” már nyáron is tartottak, de mivel a városban nagyon sok halmozottan hátrányos helyzetű ember él, szerették volna az ételosztást megismételni. Most pedig, hogy közeleg a karácsony, különösen fontosnak tartották, hogy legalább egy tál étellel segítsenek a rászorulókon. A töltött káposztához szükséges alapanyagokat támogatók segítségével szerezték be, a támogatók között ott volt az elnök is, aki a saját jövedelméből ajánlott fel a vendéglátáshoz. A főzést a Magyarországi Metodista Egyház alsózsolcai gyülekezetének néhány lelkes asszonya vállalta, az ebéd helyszíne pedig a nemzetiségi önkormányzat Johanna utcai épülete volt.

Horváth Henrik hangsúlyozta: a vendéglátással azt szerették volna megmutatni, hogy figyelni kell a közelünkben élő rászorulókra, akik között nemcsak romák vannak, hanem kisnyugdíjasok és nagycsaládosok is. Jövőre azt tervezik, hogy ezerfős vendéglátást szerveznek.

ÉM-HE