Megyei II: a hét góltól a mentőhelikopterig Dédestapolcsányban…

Akt.:
Illusztráció - Megyei II: a hét góltól a mentőhelikopterig Dédestapolcsányban…
Illusztráció - Megyei II: a hét góltól a mentőhelikopterig Dédestapolcsányban…
Alsózsolca, Dédestapolcsány, Miskolc – Rendkívüli események történtek a dédestapolcsányi labdarúgó-­mérkőzésen.

A megyei II. osztály Északi csoport 27. fordulója keretében a múlt vasárnap délután játszott találkozón, a középmezőnyben tanyázó hazaiak, nagy meglepetésre kiütéses győzelmet arattak a bajnoki címre is esélyes Alsózsolca ellen. A 10–4-es eredménnyel zárult összecsapáson Lázi László bizonyult a mezőny legjobbjának: a csatár extra teljesítményt nyújtva hét gólt szerzett, mégsem ez marad meg a nézők emlékezetében…

A pályán szállt le

– Már csak öt perc volt hátra az első félidőből, amikor Sanyi bácsi, az egyik rendezőnk rosszul lett – mondta lapunknak Galuska József, a dédestapolcsányiak edzője. – A közelben lévő Füleki Csaba játékvezetői asszisztens nyomban jelzett Molnár Gábor játékvezetőnek, aki megállította a játékot. A partjelző hozzákezdett az újraélesztéshez, közben hívtuk a mentőket. Úgy húsz perc elteltével megérkezett a helikopter, amely a pályára szállt le. Rendezőnket később elvitték, a találkozó pedig csaknem egy órás szünet után folytatódott és még sötétedés előtt befejeződött. Ilyen rendkívüli esemény még nem fordult elő a pályánkon, ezért bizonyára érthető, hogy igencsak megviseltek bennünket a történtek.

Tűzoltóként tanulta

Füleki Csaba – aki civilben ózdi tűzoltó – ezekkel a szavakkal idézte vissza beavatkozását:

– Gyorsan odamentem a kispadnál fekvő bácsihoz. Tűzoltóként igencsak járatosan mozgok a mentésben, ráadásul évente kapok elsősegély-oktatást, így az alapokkal is tisztában vagyok, ezért hamar megállapítottam, hogy az idős bácsinak nem volt pulzusa, légzése, így a mellkasa sem emelkedett. Késedelem nélkül hozzákezdtem az újraélesztéshez, és egy perc sem telt el, amikor azt tapasztaltam, hogy a rendező újra lélegzett és köhögött. Amire tanítottak, azt megtettem, majd a beteget átadtuk a mentőknek. Futballpályán nem volt még ilyen esetem, az élet azonban gyakran produkál váratlan eseteket, most egy ilyennek voltam a részese.

Hétfőn délelőtt a faluban érdeklődtünk a rendező állapotáról és rossz hírt kaptunk: a labdarúgást régóta szolgáló hetvenhat esztendős rendező életét végül nem sikerült megmenteni.

– ÉM-KT –


Lázi: gól, gól, gól,…

Lázi László, a dédestapolcsányiak huszonhárom esztendős gólvágója a 6., a 24., a 25., a 47., a 81., a 86. és a 88. percben talált az alsózsolcaiak hálójába. A vékony termetű, higanymozgású, helyzeteit nagyon jó százalékban értékesítő csatár a 2017/18-as szezonban már 41 találatnál tart és magabiztosan vezeti a góllövő­listát, jó eséllyel pályázik az Északi csoport gólkirályi címére.


Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Észak csoportjának 27. fordulójában négy mérkőzést játszottak vasárnap. [poll id="1521"] Dédestapolcsány – Alsózsolca 10-4 (4-1) Dédestapolcsány, 100 néző. V.: Molnár G. Dédestapolcsány: Simon - Tózsa Dédesi, Kónya I., Mészáros, Lázi L., Lázok, ...

Sajószentpéter vs. Sajóvámos
Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Észak csoportjának 27. fordulójában három mérkőzést játszottak szombaton. Sajószentpéter – Sajóvámos 2-2 (1-0) Sajószentpéter, 50 néző. V.: Rendek. Sajószentpéter: Mertus – Pasiczki (Takács), Sáfár A., Sáfár Zs. (Szikszai), Szaniszló, Mizser, Balogh, Hor...Alsózsolca.
BOON.HU


hirdetés