5500 kg halat telepített a Nagy Borsodi Horgász Egyesület

Akt.:
NBHE tavaszi betelepítés
NBHE tavaszi betelepítés - © Fotó: NBHE
Miskolc, Alsózsolca – A Nagy Borsodi Horgász Egyesület tavaszi telepítése márciusban volt a több mint 70 fős horgász sporttárs jelenlétében. Három év után először tartottak nyilvános hal telepítést a Csorba-tónál és a Házgyári-tónál.

Az NBHE tavaszi telepítésére márciusban került sor a több mint 70 fős horgász sporttárs jelenlétében. Három év után került sor először nyilvános hal telepítésre, első körben a Csorba-tóba került 4.500 kg (3 nyaras ponty), majd a Házgyári-tóba 1.000 kg (3 nyaras ponty).

Az Egyesület 2014. május 29-én alakult. Az alapítóinak a célja az volt, hogy a horgászok a megyében is példaértékű körülmények között tölthessék el szabadidejüket kedvenc sportjuknak hódolva. Az önkéntességen túl, a fiatalok környezettudatosságra történő „nevelése” mellett, a fenntarthatóság is hangsúlyos szerepet kap az egyesület életében. Mi tudjuk, hogy a vizeinket csak „kölcsönbe” kaptunk unokáinktól!

A Csorba-tó esetében elsőként a megközelíthetőségről gondoskodott az egyesület, a földutat tették járhatóvá. A növényzet kaszálása is hamarosan megtörténik.

Az egyesület csatlakozott a TESZEDD!- Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióhoz is.

Az egyesület tagjai és a horgásztársak Házgyári-tavon márciusban két alkalommal, összesen 80 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. A Csorba-tó esetében a hulladékgyűjtési akcióra 2016. március 26-án került sor először.

2016. évben még várhatóan három alkalommal kerül sor telepítésre az egyesület vizeiben.

Hal specifikus horgászversenyeket kívánunk szervezni az egyesület vizeiben, kiemelt közönségként a gyermekeket célozzuk meg.

A további fejlesztésekhez pályázati források bevonását tervezi az egyesület vezetősége.

A szükséges horgász engedélyeket Miskolcon a Baross Gábor u. 1 sz. alatti irodákban lehet beszerezni.

További információk:

weboldal: www.nbhe.hu
, Facebook oldal​: facebook.com/nbhe.hu.Alsózsolca.
BOON.HU


hirdetés