Alpesi vk – Vonn szuper-G-ben is legyőzhetetlen

Zauchensee – A szombati lesikláshoz hasonlóan vasárnap szuper-óriásműlesiklásban is az amerikai Lindsey Vonn győzött nagy fölénnyel a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett hétvégéjén. Miklós Edit 32. lett, így nem szerzett pontot.

A 31 éves Vonn újfent nagyon magabiztosan versenyzett, a második helyezett svájci Lara Gut hét tizedmásodperccel volt lassabb nála, a hazai közönség előtt harmadik helyen záró osztrák Cornelia Hütter pedig már 1.25 másodpercet kapott a győztestől.

Miklós Edit 56-os rajtszámmal vágott neki a pályának, technikailag jól teljesített, ám így is kicsúszott az első 30-ból, 32. lett, így nem sikerült pontot szereznie.

“Nagyon későn indultam, s addigra a fényviszonyok is romlottak, ráadásul a pálya állapota is messze volt már a jótól” – értékelt a verseny után a 27 éves csíkszeredai születésű síző. – “Az alsó részen rontottam, nem sikerült továbbvinnem a sebességet, s az utolsó kanyarokat kínlódva vettem. Sajnos szuper-G-ben mindig nagyon kicsin múlik a pontszerzés, de már egyre közelebb kerülök hozzá”.

A szakágban címvédő Vonn-nak ez volt pályafutása 73. vk-diadala, a mostani szezonban eddig mindkét szuper-G-t megnyerte, így a szakági pontversenyben az élen áll, összetettben pedig közelebb férkőzött az első helyezett Guthoz.

“Mentálisan erősebbnek érzem magam, mint korábban, talán most vagyok a legjobb állapotban a pályafutásom során” – értékelte a hétvégét Vonn a verseny utáni sajtótájékoztatón. – “Természetesen tökéletesen elégedett vagyok ezzel a két győzelemmel, szeretném így folytatni a szezon hátralévő részében is”.

Gut a szombati lesiklásban hibázott, helyezetlenül zárt, így a mostani második helyével értékes vk-pontokat szerzett, míg Hütter a szombati harmadik helye után vasárnap is felállhatott a dobogó alsó fokára saját szurkolói előtt.

Eredmények, női szuper-óriásműlesiklás (élcsoport):

1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:12.75 perc
2. Lara Gut (svájci) 1:13.45
3. Cornelia Hütter (osztrák) 1:14.00
.32. Miklós Edit 1:15.93

Az összetett pontverseny állása 17 futam után (még 24 van hátra): 1. Gut 738 pont, 2. Vonn 700, 3. Frida Hansdotter (svéd) 521, .55. Miklós Edit 61

A szakági pontverseny állása 2 futam után (még 6 van hátra): 1. Vonn 200 pont, 2. Hütter 120, 3. Gut 116

– MTI –