ALPESI SÍ: Két nap alatt második aranyát nyerte Svindal, Bode Miller a szakági bajnok

A szerdai lesiklás után, csütörtökön a szuperóriás-műlesiklás versenyszámát is megnyerte a norvég Aksel Lund Svindal, a svájci Lenzerheidében zajló alpesi sí Világkupa-döntőn. A 2007-es Aréban rendezett világbajnokságon is duplázó síző 13 századmásodpercet vert összetettben vezető osztrák Benjamin Raichra, aki a csütörtöki szám után már csak három ponttal előzi meg Svindalt. A Vk-sorozatból már csak két helyszín van hátra. A bronzérmet a kanadai Eric Guay szerezte meg, ő harmincöt századmásodperccel futott rosszabb időt, mint a győztes norvég.

A negyedik helyen az amerikai Bode Miller ért célba, aki ugyan lemaradt a dobogóról, de így is megnyerte a szakági világkupát.

Egy kuriózuma is volt a csütörtöki svájci Vk-döntőnek: Fritz Strobl ugyanis ezen köszönt el az aktív pályafutástól, és nem is akárhogyan tette ezt: Mozartnak öltözve ment végig a pályán, és többször is megállt, hogy elbúcsúzzon a közönségtől. Versenytársai – célba érése után – a vállukra emelték, és úgy ünnepelték. 1996-2007 között kilenc világkupa-elsőséget szerzett (hetet lesiklásban, kettőt szuperóriás-műlesiklásban), a 2002-es Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián lesiklásban aranyérmet nyert, az idei svédországi vb-n pedig ezüstöt nyert szuperóriás-műlesiklásban.

Alpesi sí Vk-döntő, Lenzerhiede, Svájc:
férfi szuperóriás-műlesiklás
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:17.94 (perc)
2. Benjamin Raich (osztrák) +0.13. (másodperc hátrány)
3. Erik Guay (kanadai) +0.35

A szakági Vk végeredménye 5 futam után:
1. Bode Miller (amerikai) 304 (pont)
2. Didier Cuche (svájci) 208
3. John Kucera (kanadai) 194

Az összetett Vk állása 36-ból 34 futam után:
1. Benjamin Raich 1155 (pont)
2. Aksel Lund Svindal 1152
3. Didier Cuche 1048