Helyi közélet

2014.01.28. 08:40

Interjú Dave Martinnal

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal producer/lemezlovas Dave Martin volt, akinek szerzeményeit, többek között világsztár Dj-k is pörgetik.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal producer/lemezlovas Dave Martin volt, akinek szerzeményeit, többek között világsztár Dj-k is pörgetik.Szabi: Milyen volt a tavalyi éved?

Dave Martin: A tavalyi évem kifejezetten jól sikerült. Az első félévben elég jó megjelenésekkel sikerült előrukkolnunk Bárány Attilával és a Muzzaikkal. A legkiemelkedőbb talán a Bárány Attilával készített "Feel it" ami a Spinnin Recordsnál, azon belül az Abzolut musicnál jelent meg. Illetve a Muzzaikkal közösen készített "Let s go", ami a Toolroom Records gondozásában látott napvilágot, és olyan emberek pörgették a bulijaikon, mint Alesso, Mark Knight, Bob Sinclair,Chuckie,Tiesto. A második félévben egy új zenei formáción kezdtünk el dolgozni a Muzzaikból ismert Sullivannel, ez a projekt a Stadiumx nevet kapta. Legelső megjelenésünk az Icona Popnak készített "Girlfriend" remix volt. Ezenkívül a dj pultban is egyre többet lehetett velem találkozni. Az év végétől találkozhattok velem a budapesti Club Playben, ahol volt szerencsém együtt játszani Martin Garrixel, Otto Knowsal,Deniz Koyuval, Thomas Goldal és Danny Avilaval. A Playes bulik mind hatalmas élményel gazdagítottak.

Szabi: Sokat stúdiózol Bárány Attilával és a Muzzaik-al. Mikor várható a következő megjelenés, és lesz-e közös munka másokkal (is) 2014-ben?

Dave Martin: Az időm nagy részét most a Stadiumx projekt veszi el. Az első saját zenénk Nicky Romero kiadójánál, a Protocol Recordingsnál jelenik hamarosan. A dal a "Howl at the moon" nevet kapta és Taylr Renee vokálozik rajta. Róla annyit érdemes tudni, hogy olyan előadókkal dolgozott már együtt mint Quintino, Axwell vagy Arty. Bárány Attilával is folyik folyamatosan a munka, de a megjelenésekről csak később szabad beszélnem.   

Szabi: Gyakran találkozhat veled a közönség a budapesti Club Play játszói mögött, a zenélés,vagy a produceri munka ami közelebb áll hozzád?

Dave Martin: Igazából nem tudom szétválasztani, mindkettő ugyanannyira áll hozzám közel. Ezenkívül egy jó buli után rengeteg új ötlettel megyek haza, amit később hasznosítani is tudok a zenekészítés során, illetve egy elkészült zenét rögtön ki lehet próbálni, hogy hogyan "működik".    

Szabi: Tervek 2014-re?  

Dave Martin: 2014 végére szeretnénk a Stadiumx-et megismertetni a lehető legtöbb emberrel, és reméljük az embereknek is tetszeni fog amit csinálunk. Dave Martinként pedig clubosabb hangzást fogom képviselni, és szeretnék a lehető legtöbb helyre eljutni, és a legtöbb embernek zenélni.    

Szabi: Köszönöm a beszélgetést és további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában