Álmomban

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Álmomban egy óriási stadion közepén álltam. Szántó Rita jegyzete.

Tekintetem körbejárattam a lelátón. Telt ház volt, és elviselhetetlen hangzavar, jobbról is, balról is. A tömeg ünnepelt, legalábbis elsőre úgy tűnt. De miután egy-egy mondatfoszlányt sikerült megértenem, már nem tudtam eldönteni, nyertünk vagy vesztettünk. De azt sem, ki nyert és ki vesztett. Sőt, azt sem, ki játszott kivel.

Stadiont, kórházat – szóltak a feleletek. Minden migráns terrorista. Minden migráns menekült, akiket szeretettel, szívvel, lélekkel kell fogadnunk. Szűrtem ki ilyen véleményeket is a tömegből.

Sőt, voltak, akik még egy állatkertből megszökött farkas esetében is tudták, mi a teendő. Egyrészt, le kell puffantani, de azonnal, másrészt, szépen rá kell beszélni, hogy békésen térjen vissza a „cellájába”.

Rájöttem, körülöttem mindenki szakértő, értenek a focihoz, a politikához, a világpolitikához, de még a vadállatok befogásához is. Én meg csak álltam a hangzavarban, s mikor már nem bírtam elviselni azt, befogtam a fülem.

Fülemre tapasztott kézzel ébredtem. Óvatosan kémleltem körbe. Csend volt. S hirtelen nem is tudtam, miről mit is kellene gondolnom.

Szántó Rita
hirdetés
hirdet�s