Almási Tamás: a sejtetés gyakran többet ér, mint a konkrétum

Budapest, 2015. augusztus 23., vasárnap (MTI) – A sejtetés gyakran többet ér a filmvásznon, mint a konkrétumok – mondta Almási Tamás filmrendező vasárnap az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.

A rendező, akinek a Tititá című alkotása a nemzetközi zsűri különdíját kapta a szarajevói filmfesztiválon azt mondta: olyan témáról forgattak és olyan “főszereplőt” kerestek, amely a nézőket érdekelheti, akiért lehet izgulni.

A film Anti, a 18 éves, fanatikus gitáros történetén keresztül vizsgál olyan kérdéseket, mint hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat, élni tudjunk a lehetőségeinkkel és hogy mi is tesz valakit jó zenésszé. Anti egy borsodi romatelepen él, nem ismeri a kottát, nem szokott hozzá a rendszeres gyakorláshoz, így amikor felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, hamar rájön, hogy csoda helyett élete egyik legnagyobb kihívása vár rá – hangzott el a műsorban.

A rendező szerint Anti azóta leérettségizett és hamarosan felvételizik egy budapesti zenei konzervatóriumba.

A szarajevói fesztiválon Nemes Jeles László Saul fia című alkotását is díjazták, a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el.

A filmfesztiválon idén 57 ország 259 filmes alkotását mutatták be – köztük három magyart – mintegy 100 ezer néző előtt, a játékfilmek versenyében 10 produkció indult.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s