Almasör a rakamazi fesztiválon

Almasör a rakamazi fesztiválon
Rakamaz – Rakamaz nem akar vetélkedni Tokajjal és a borral, de keresi a saját lehetőségeit, így született meg különleges attrakcióként az almasör.  Almasör:  

Nem akar vetélkedni a turisták elhódításában Rakamaz Tokaj városával és a világhírű borával, de keresik a saját lehetőségeiket, hogy különlegességekkel rukkolhassanak elő. Ilyen egyedi termék az almasör, amelyet Rakamazon október 12-én a VI. Jonagold Almafesztivál és Vásár keretében mutatnak be.

Minderről Farkas Ernő polgármester tájékoztatta tegnap Nyíregyházán a média képviselőit. Mint elmondta, Rakamaz és az alma eddig is szorosan összefonódott, s az idei fesztivál attrakciójaként immár a sör is elválaszthatatlan része lesz ennek a közösségnek. A sajtótájékoztatón részt vett Vaskó György, a miskolci Serforrás Kft. igazgatója is, ez a vállalkozás készíti ugyanis az almasört. A rakamazi önkormányzat megkeresése után a Corvinus Egyetemmel közösen kísérletezte ki a cég az almasört, amely a sörivó társadalom számára készült, a sört szeretőknek kínál egy új ízharmóniát. Mint kiemelte, a Jonagold Almasör Rakamaz városé marad, a turisták idevonzása a célja, bemutató jelleggel azonban elviszik hazai és külföldi rendezvényekre.

Az almafesztivál programjának főbb eseményeit Zajácz Miklós főszervező ismertette. A hagyományos felvonulás után 14 órakor lesz az almasör premierje, majd művészeti együttesek szórakoztatják a vendégeket. Este Demjén Ferenc koncertje zárja a rendezvénysorozatot.

– M. Magyar László –