Almanapok Csengerben

Még tartalmasabb, még színesebb rendezvényre számíthat az október 13-15-ig Csengerben rendezendő IV. Szatmári Alma Napokra látogató. A rendezvény részletes programja [.doc – 30KB]

Mint Kovács Barnáné, művelődési központ igazgató kiemelte, a program összeállításánál a szervező csapat elsődleges célja az volt, hogy minden résztvevő találjon érdeklődésének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Ennek értelmében neves művészek kiállítása, hagyományőrző egyesületek kulturális műsora, komoly- és könnyűzenei koncertek, vetélkedők, labdarúgó mérkőzés, sakkverseny és filmvetítés kínál majd hasznos időtöltést a jelenlévőknek.

A programból természetesen nem hiányozhat a szakmai tájékoztatás: a térség gyümölcséről, annak jelenlegi helyzetéről szakemberek tartanak előadást, s a rendezvény részeként megnyitandó szakkiállításon informálódhatnak az érdeklődők. Különleges színfoltot jelent az almalekvár főző verseny, amelyre több környékbeli csapat is nevezett, s az almából készült különlegességek bemutatója és vására.

– Koncz Nóra –