Almafesztivál Rakamazon

Harmadik alkalommal rendezik meg immár a hét végén Rakamazon a Rakamazi Jonagold Almafesztivált és Vásárt. Program [.pdf – 108KB]

Október 15-én a városi művelődési központban 16 órakor hangzanak el a köszöntők, majd utána almatermesztési szimpózium kezdődik. A tanácskozáson az érdeklődők megismerhetik az Alma Terméktanács, a kutató állomás, a kereskedelmi lánc, a minisztérium, a TÉSZ, a feldolgozó vállalkozó álláspontját a témával kapcsolatban. A fajtabemutató értékelés 18 órakor lesz, majd átadják a díjakat.

Október 16-án, vasárnap a szabadtéri színpadon folytatódik a programsorozat. A művelődési központ udvarán almás ételek készítésével ismerkedhetnek a látogatók, akik a finomságokat meg is kóstolhatják. A délelőtt folyamán lesznek még ügyességi versenyek is: almaevés késsel, villával, almagurítóverseny, almaszobrászverseny.

A romániai Gyémánt Együttes 13 órakor szerepel. Az almakompozíciók zenés felvonulása 14.15 órakor kezdődik. Kulturális bemutatók ígérnek még kikapcsolódást, valamint a Cairo és a Desperado együttes. A tűzijáték 20.15 órakor varázsolja még felejthetetlenebbé az almafesztivált.

– M. Magyar László -