Állva ünnepelte a francia közönség a miskolci szimfonikusokat

A szimfonikusok koncertjén
A szimfonikusok koncertjén - © Fotók: magánarchívum
Sisteron, Miskolc – Dél-Franciaországban muzsikált a Miskolci Szimfonikus Zenekar a hétvégén.

Augusztus 12-én utaztak a miskolci szimfonikusok a dél-franciaországi Sisteronba. Egy nappal az indulás előtt kiderült, az augusztus 13-ára tervezett koncertet – a meteorológia által jelzett hatalmas viharok miatt – egy nappal előrehozták a szervezők. Így a Miskolci Szimfonikus Zenekar, érkezése után egy helyszíni próbával szinte azonnal színpadra lépett a francia közönség előtt. A miskolci együttes azonban ezt a nem mindennapi feladatot is megoldotta, és közel ezer ember állva tapsolta őket a Les Nuits de la Citedalle elnevezésű, közel egy hónapos, rangos zenei fesztivál zárókoncertjén.

A hangversenyen Mendelssohn, Sibelius, Bizet és Brahms művei hangzottak el Antal Mátyás, a zenekar új művészeti vezetőjének vezényletével. Az est hegedűszólistája Sayaka Shoji volt. A zenekar legközelebb januárban utazik külföldi turnéra, amelynek helyszíne az olaszországi Ravenna lesz.

ÉM


Miskolci Szimfonikus Zenekar
Miskolc - 81 koncerten 46 ezren tapsoltak a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeinek az évadban. Promenád koncertekkel fejezte be az évadot a Miskolci Szimfonikus Zenekar az év júniusában. Gazdag évadot zártak, mint Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető lapunknak korábban elmondta, idén 81 ko...