Parlagfű – Allergiás tünetek ellen jó az immunterápia

Akt.:
Miskolc – A parlagfű-allergia jellegzetes tünetei, az orrfolyás, orrviszketés, tüsszögés, szemviszketés a nyári hónapokban jelentkeznek.

A növény virágzása július közepétől október közepéig tart, augusztus közepén éri el tetőpontját. A tapasztalt betegek már a tünetek jelentkezése előtt felkeresik ke­zelőorvosukat, hiszen az idejében megkezdett gyógyszeres kezeléssel csökkenthetők a panaszok.

Sokak számára azonban a hagyományos kezelésekkel elért eredmény nem kielégítő, vagy idegenkednek a gyógyszerek szedésétől, esetleg tartanak betegségük súlyosbodásától. Számukra jelent ideális megoldást az immunterápiás kezelés, melynek segítségével tartósan megszabadulhatnak az allergiás tünetektől.

Kóros túlreakció ellen

Az allergén-specifikus immunterápia célja, hogy megfékezze az allergiát kiváltó allergén hatására bekövetkező kóros túlreakciót, méghozzá azáltal, hogy a beteg szervezetét az allergén magas fokban tisztított kivonatának, szigorúan ellenőrzött adagolásával hozzászoktatjuk ahhoz.

Az immunterápiás kezelés során a beteg azt az allergént szedi ellenőrzött, tisztított formában, amely a tüneteit kiváltja. Az immunterápia során nagy adag allergént juttatunk a szervezetbe, ezáltal az immunrendszer más úton aktiválódik, a korábban a tünetek kiváltásában szerepet játszó ellenanyagok nem termelődnek.

Csökken az asztma esélye

Az immunterápia segítségével az allergiás beteg immunrendszere megtanulja elviselni a betegségét kiváltó allergén jelenlétét, valamint az immunreakció lefolyásának megváltoztatásával részben megakadályozza azt, hogy újabb dolgokra allergiássá váljon, és a vizsgálatok szerint számottevő mértékben csökkenti a súlyosabb allergiás betegség, az allergiás asztma kialakulását.

A tapasztalatok szerint az allergiás tünetek már az első évben jelentősen csökkenek, a teljes terápia időtartama azonban egyéntől függően 3–5 év. A kezelés hatására 10–12 éves tünetmentes időszak érhető el.

Parlagfű-allergia esetén a szezonális kezelés kezdete a pollenszórás előtt 4, de legalább 2 hónappal ajánlott megkezdeni.

ÉM


Parlagfű – Kormányhivatal: még mindig nem késő!

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály, Növény- és Talajvédelmi Osztálya felhívja a földtulajdonosok, földhasználók figyelmét, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását meg kell akadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartani. tovább »

Parlagfű: most irtsuk!

Miskolc – A legtöbb allergiás panaszért a parlagfű tehető felelőssé, és a szezonja is itt van már. tovább »
hirdetés


hirdet�s