Állatok Világnapja a Miskolci Állatkertben

Állatok Világnapja a Miskolci Állatkertben
Állatok Világnapja a Miskolci Állatkertben - © Fotó: Veress Tamas
Miskolc – Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján rendezik meg világszerte. Nincs ez másként a Miskolci Állatkertben sem, ahol mi is megemlékezünk erről a jeles napról.

A látogatóink közreműködésével zajló látványetetések mellett egész nap szakvezetések, állatbemutatók és meglepetések várják az állatkertbe látogatókat. A késő délutáni programok alatt pedig szarvasbőgést is hallhatnak.

Az idei rendezvény kiemelt témája a Magyarországról hosszú időre eltűnt, mára azonban vissza-visszatérő ragadozók lesznek. Ennek apropóján alaposabban megismerkedhetnek látogatóink a magyar erdőket újra birtokba vevő farkasokkal, hiúzokkal és medvékkel.

Beköszöntött az ősz, így a Miskolci Állatkert ez évben utoljára ezen a napon, október 4-én, várja a nyári nyitva tartási rend szerint látogatóit, egészen 18 óráig. Ezt követő napokban, következő év március 14–ig már a téli nyitva tartás szerint, 16 óráig lehet belépőjegyet váltani, mellyel látogatóink 17 óráig tartózkodhatnak az állatkertben.

Részletes információk és programok: www.miskolczoo.hu.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –
hirdetés


hirdet�s