Állatkínzás Tornyosnémetinél

Akt.:
Állatkínzás Tornyosnémetinél
© Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
Tornyosnémeti, Gönc – Egy közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy szarvasmarhákkal zsúfolt furgon sofőrjével és utasával szemben kezdeményezett büntetőeljárást.

A TISPOL Műveleti Csoport 2015. évi terve alapján a „European Operation Truck and bus” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendelte el, mely elsősorban a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjedt ki.

Az egyenruhások 2015. július 22-én a Tornyosnémeti határátkelőhelynél ellenőriztek egy spanyol felségjelzésű, fekete színű Mercedes Sprinter típusú kisteher gépjárművet. Az igazoltatás során megtartott csomagátvizsgáláskor a rendőrök a gépjármű rakterében 16 darab 100 kilogramm feletti szarvasmarha borjút találtak. Az élő állat szállítására engedéllyel nem rendelkező furgon megfelelő szellőztetése nem volt megoldott, továbbá az állatok részére megfelelő férőhelyet és az érvényben lévő hőségriadó ellenére ivóvizet sem biztosítottak. Az eset kapcsán a helyszínen közreműködő állatorvos egyértelműen megerősítette a rendőrök azon gyanúját, hogy a 30 celsius fok feletti hőmérséklet ellenére fekete színű furgonba zsúfolt állatok az utazás során a levegőtlen járműben kifejezetten szenvedtek. Egy állat a szállítás során elpusztult.

M. Sorin 34 éves és B. Iosif 25 éves román állampolgárokat az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az állatok további sorsáról és az elhelyezésükről az Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság döntött.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –


A három napos közúti ellenőrzés eredményei

Edelény, Emőd, Encs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tiszaújváros- A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizte. tovább »

TISPOL-akció Borsodban: Állatkínzás gyanúja miatt is indult büntetőeljárás

Borsod-Abaúj-Zemplén – Az akció elérte elsődleges célját: 88 teherkocsit és 28 autóbuszt ellenőriztek a borsodi rendőrök. tovább »