Állatkínzás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy nőt

Kaposvár, 2012. október 3., szerda (MTI) – Állatkínzás miatt jogerősen nyolc hónap – egy év hat hónapra felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék szerdán egy 49 éves nőt, aki hetekre magára hagyta két kutyáját a bezárt lakásban.

A másodfokon eljáró bíróság a határozatával helybenhagyta a kaposvári bíróság korábbi ítéletét, amelyben állatkínzás vétségében bűnösnek mondták ki a vádlottat. A nő sem az akkori, sem a mostani tárgyaláson nem volt jelen.
A Kaposvári Törvényszék azért tárgyalta az ügyet, mert a vádlott és védője felmentést kérve fellebbezett az elsőfokú határozat ellen.

A nő korábban Bőszénfán lakott, ám tavaly februárban az Alföldre költözött, hogy beteg édesanyját ápolja. A hét macskáját magával vitte, a két kutyáját azonban a somogyi faluban levő házában hagyta bezárva. Csak két-három hetente egy-két napra járt haza, addig a kutyák étlen-szomjan voltak a lakásban. Az állatok vonyítására a szomszédok figyeltek fel, és értesítették a rendőröket, akik a kutyákat átadták egy kaposvári állatmenhelynek.

– MTI –