Állati tetem az MSZP miskolci irodája előtt – hulladékgazdálkodás rendjének megsértése a vád

“Már csak a cigányok szavaznak az MSZP-re” és “Így jár minden ávós!” felirat, amelyet ismeretlenek az MSZP parkoló személygépkocsijának szélvédőjére helyeztek a párt miskolci irodája előtt 2014. október 28-ára virradóra. Az iroda ajtaja elé egy megnyúzott kutyatetemet tettek.
“Már csak a cigányok szavaznak az MSZP-re” és “Így jár minden ávós!” felirat, amelyet ismeretlenek az MSZP parkoló személygépkocsijának szélvédőjére helyeztek a párt miskolci irodája előtt 2014. október 28-ára virradóra. Az iroda ajtaja elé egy megnyúzott kutyatetemet tettek. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2015. május 6., szerda (MTI) – Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vád a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette.

A közleményben felidézték: az eset 2014. október 28-ára virradó éjszaka történt. A megnyúzott állati tetem elhelyezésén túl az elkövető egy ott parkoló autó szélvédőjére egy papírlapot tett, amelyen a többi között az “Így jár minden ávós!” feliratot lehetett olvasni.

A nyomozás során sikerült felderíteni az elkövetőt, egy 25 éves férfit, valamint az is kiderült, hogy az állatot feltehetően elpusztulása után nyúzták meg.

Az ügyészség azt írta: az “elhullott állat tetemének közterületen történő elhelyezése alkalmas volt a környezetnek és az emberi egészségnek a veszélyeztetésére”.

Az eljárás során vizsgálták a gépkocsin elhelyezett papírt is. Ezen a szöveget újságokból kivágott betűkből állították össze, “tartalma alapján azonban nem volt alkalmas bármely közösség, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére, így e körben nem is került sor gyanúsításra sem” – áll a közleményben.

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt benyújtott vádiratban az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

– MTI –