Állati izgi éjszaka vár a miskolci vadasparkban!

Akt.:
Balról: Veress Tamás, Molnár Attila és Kövesdi Kinga a keddi tájékoztatón
Balról: Veress Tamás, Molnár Attila és Kövesdi Kinga a keddi tájékoztatón - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A korábbi sikerek után idén is megrendezik az Állatkertek Éjszakáját.

Hetedik alkalommal csatlakozott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Magyar Állatkertek Szövetsége által 2012-ben útjára indított az Állatkertek Éjszakájához, augusztus 31-én. Az esemény részleteiről Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője, Veress Tamás gyűjteményvezető és Kövesdi Kinga zoopedagógus beszélt.

Tíz éve

– Bár az Állatkertek Éjszakáját valóban hetedik alkalommal rendezzük meg, intézményünk több mint tíz éve szervez már nyaranként késő esti és sötétedés utáni programokat, mert fontosnak tartjuk, hogy látogatók megismerjék a természeti környezetük és annak élőlényeinek igazi arcát – mondta Molnár Attila.

Veress Tamás hozzátette: a programon az állatkert éjszakai életmódú állatait mutatják be, hiszen ők teljesen más arcukat mutatják ilyenkor.

roka-03-aj_650

– A gyűrűsfarkú maki, a barnamedve, a borz, a mosómedve, a róka, vagy a leo­párd, mind nagy kedvenc, a most a pénteki programon pedig természetes életmódjuknak megfelelően figyelhetik meg őket a látogatók – hangsúlyozta a gyűjteményvezető, aki hozzátette, az idei programon az úgynevezett „nemszeretem” állatokat – hüllőket, rovatokat is – szeretnék megismertetni az emberekkel. Kövesdi Kinga a programokról szólva elmondta, a látványetetések mellett számos érdekes programmal készülnek.

Jó adottságok

– Állatkertünk elhelyezkedését és adottságait kihasználva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak közreműködésével a velünk szomszédos Bükki Nemzeti Park, illetve a Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával, éjjeli ragadozómadaraival ismerkedhetnek a program résztvevői. Lesz csillagászati bemutató is, melynek során az égbolt látványosságait is meg lehet ismerni.

Az éjszakai programot pedig tűzzsonglőrök látványos bemutatója zárja – tette hozzá.

ÉM-TÁ


Jó, ha tudjuk a programról

Bár a létesítmény pénztára reggel kilenctől este kilencig nyitva lesz, a Miskolci Állatkert azt javasolja, már napközben keressék fel állatkertünket, hiszen a pénteki nap folyamán folyamatos benntartózkodással az Állatkertek Éjszakája programjain is részt vehetnek. Idén is igénybe vehető a programra ki- és visszajutáshoz az ÉjszakáZOO-buszjárat este hat és éjszaka negyed tizenkettő között.


ÉjszakáZOO járatok az Állatkertek éjszakáján
Miskolc - ÉjszakáZOO járatok az Állatkertek éjszakáján. Buszjáratokat indít az MVK Zrt. az Állatkertek Éjszakája miskolci programjaira. A közlekedési cég közlése szerint augusztus 31-én, a késő délutáni és az esti órákban is indít ZOO járatot a Miskolci Állatkert és Kultúrpark éjszakai ren...

Két maki született a Miskolci Állatkertben
Miskolc - Két maki született a Miskolci Állatkertben. Az apróságok még nagyon ragaszkodók, az anyjuk. ÉM

Augusztus utolsó napján rendezik az Állatkertek éjszakáját - illusztráció
Budapest - Augusztus 31-én rendezik meg idén az Állatkertek éjszakája nevű országos rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal. A vakáció végén, de még az iskolaidő előtt szeretnének kedveskedni a magyarországi állatkertek a cs...

Munkában az önkéntesek
Miskolc - Sokan, de időnként irreális elképzelésekkel érkeznek az önkéntesek a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba. Ma már minden középiskolában kötelező az ötven óra közösségi önkéntes szolgálat, de többen szakmai gyakorlatként, vagy nyári kikapcsolódásként tekintenek rá. Viszont csak a legelköt...

Egy kis zuhanyozás
Miskolc - A kánikulai extrém meleg az állatok szervezetét is megviseli. Kiváltképp igaz ez azokra a fajokra, amik természetes élőhelye hideg éghajlati övbe esik. Megnéztük, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gondozói hogyan segítenek "lakóiknak" elviselni a hőséget. Kövesdi Kinga zoopedagógus elm...