Friss hírek

2009.01.27. 09:28

TECHNIKA - Az Apple szabadalmat kapott az iPhone érintóképernyőjére - fegyver a konkurencia ellen

<p>Az Apple megkapta a szabadalmat az Egyesült Államokban arra az érintőképernyős kezelőszervre, amelyet az iPhone-ban, az iPodban, vagy egyes laptopjaiban alkalmaz. Ezzel hatásos jogi fegyverre tett szert az iPhone konkurenseivel szemben.</p>

A US Patent 7,479,949 számú amerikai szabadalom részletesen megemlíti azokat az ujjmozdulatokat, amelyekkel lapozni lehet az ablakok között, forgatni vagy nagyítani lehet a képeket.

A szabadalmi oltalmat január 20-án jegyezték be, egy nappal az előtt, hogy az Apple bejelentette a 2007-es negyedik negyedévi kiváló gazdasági eredményeit. A gazdasági beszámolóban volt egy érdekes kijelentése Tim Cook megbízott vezérigazgatónak, amely a szabadalom bejegyzésének fényében érthetőbbé válik.

Cook ugyanis azt mondta, hogy "az iPhone évekkel jár a konkurencia előtt", továbbá: "az Apple vigyázni fog arra, hogy a rivális cégek ne lophassák el az Apple szellemi tulajdonát".

"Készek vagyunk bárkivel perre menni , de nem hagyjuk, hogy ellopják szellemi tulajdonunkat, és ehhez minden rendelkezére álló eszközt felhasználunk" - fogalmazott Cook.

Cook nem említett konkrét vetélytársat, de kijelentését egy olyan kérdésre válaszolva tette, amely a Palm cég Pre elnevezésű érintőképernyős mobiltelefonjára vonatkozott. A Prét januárban a Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Vásáron 3 díjjal is kitüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!