Álláskeresésben segítettek Hernádszentandráson

Hernádszentandrás – Munkaerőpiaci workshop keretében álláskeresési technikákra és taktikákra készítették fel Hernádszentandráson a munka nélkül lévőket. A három napos workshop a Hernádszentandrás komplex telep-programja a TÁMOP keretén belül valósult meg.

A foglalkozások legfontosabb célja a Hernádszentandráson élő, munkát vállalni akaró, de álláskeresési ismeretekkel nem rendelkezők emberek információkkal való ellátása, képességük fejlesztésével pedig önbizalmuk és magabiztosságuk növelése volt.

A workshopon 16 éven felüli, aktív korú, alacsony iskolai végzettségű emberek vettek részt. A hátrányos helyzetű településeken óriási probléma, hogy a dolgozni akarók az álláskeresési kudarcok után feladják a keresést, és inaktívvá válnak. A három napos kurzus ennek a javítását szolgálta.

A kiscsoportos workshop keretében megismerték az álláskeresés folyamatát, az álláskeresésben eredményesen hasznosítható technikákat. Arra is megtanították őket, hol, milyen helyeken és portálokon bukkanhatnak rá az igényüknek megfelelő állás kínálatra.

A résztvevők önismereti térképet készítettek. Segítséget kaptak a munkaerő –piaci kudarcok feldolgozásában, annak tapasztalattá formálásában. Feltérképezték személyes és kapcsolati erősforrásaikat. Megtanultak önéletrajzot és motivációs levelet írni. A verbális és nonverbális kommunikáció segítségével gyakorolták azt, hogyan legyenek határozottak, hogyan lehet mások gondolataiban olvasni. Megtanulták a viselkedési szabályokat az álláskeresés kapcsán, gyakorolták azokat az interjúkat, teszteket, amelyeket a multinacionális cégek alkalmaznak a fizikai pozíciók betöltése feltételeként.