Friss hírek

2008.09.30. 11:49

Majdnem 150 áldozat a hindu zarándoklaton

<p>Az eddigi adatok szerint legkevesebb 144 ember vesztette életét, amikor pánik tört ki kedden egy hindu zarándoklaton az India nyugati részén fekvő Radzsasztán tartományban, egy XV. századi templomnál.</p>

A Dzsodpur melletti szent helyen lévő Csamunda templomnál tartott meneten részt vevő több mint 25 ezer emberen akkor lett úrrá a pánik, amikor a templomhoz vezető úton leomlott egy fal, amely többeket maga alá temetett, a menekülő emberek pedig egymást taposták el.

A zűrzavarban a hatóságok adatai szerint mintegy 150 ember megsebesült, közülük többen súlyosan. A helyi kórházak előtt eközben összegyűltek a halottak és sebesültek hozzátartozói, akik információkat próbálnak szerezni szeretteik állapotáról. Egyelőre azonban még nem sikerült mindenki személyazonosságát megállapítani.

A mostani eset a negyedik hasonló tragédia az országban az év eleje óta. Augusztusban 150 hindu zarándok halt meg, szinte ugyanilyen körülmények között Himachal Pradesh tartományban. A szerencsétlenségek oka, hogy a túlzsúfolt utakat, hidakat és kőfalakat ilyenkor senki nem ellenőrzi, a zarándokok tömegét pedig semmilyen hatóság nem irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!