Friss hírek

2009.10.21. 16:43

Fokozatosan áll helyre a közlekedés a megrongált vasútvonalakon

<p>Fokozatosan helyreáll a vasúti közlekedés a szerdán megrongált két vasútvonalon, ahol a biztosítóberendezések kábeleit lopták el. Sikerült pótolni az ellopott kábeleket, a Budapest-Székesfehérvár vonalon és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon a késések fokozatosan csökkennek. Közben újra elindították a százhalombattai és martonvásári járatokat, melyeket a torlódás elkerülésére vettek ki korábban a menetrendbõl.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, ellopták a vasútbiztonsági kábeleket szerdán két vasútvonal egy-egy pontján. Ezért a Budapest-Székesfehérvár vonalon és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon voltak nagyobb késések. A Déli pályaudvarról a csak Százhalombattára, illetve csak Martonvásárra közlekedõ vonatokat kivették a menetrendbõl ideiglenesen, hogy elkerüljék a szerelvények feltorlódását. A biztonsági berendezések hibájakor ugyanis lassabban és csak állomásról-állomásra irányítva közlekedhetnek a vonatok. Ezeket a járatokat a tovább menõ szerelvények pótolták, amelyek viszont mindenhol megálltak.

A Mávinform szerda délutáni újabb tájékoztatása szerint sikerült kicserélni az ellopott kábeleket. Délután három óra után ismét visszaállhattak a közlekedésbe a martonvásári és százhalombattai vonatok. Az érintett két vonalon egy ideig még 5-10 perces késésekre kell számítani, de ez fokozatosan csökken és késõ délutánra meg is szûnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!