Állami támogatások nélkül marad Kiscsécs?

Állami támogatások nélkül marad Kiscsécs?
Budapest, Kiscsécs – Nem válaszolt az Állami Számvevőszék megkeresésére a dél-borsodi település.

Az Állami Számvevőszék három település – köztük a Tiszaújvárosi Járáshoz tartozó – Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt.

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke elmondta, hogy az állami támogatások felfüggesztéséről egyébként a Magyar Államkincstár elnöke dönt majd. Megtudtuk azt is, hogy ez a szankció pedig nem érinti az önkormányzatok alapfeladatainak ellátásához, illetve bérfizetéseihez szükséges juttatásokat.

Kiscsécs önkormányzata esetében azért függesztenék fel az állami támogatásokat, mert nem tettek eleget közreműködési kötelezettségüknek, vagyis nem válaszoltak a számvevőszék megkeresésére. Megtudtuk azt is, hogy három másik községet, köztük a megyénkben található Taktabájt, Bodrogkisfaludot az állami támogatások felfüggesztésének kilátásba helyezésével felszólították az ellenőrzésükkor feltárt hiányosságok pótlására.

ÉM-SZB


Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Veresegyház városa, valamint Mátraverebély és Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt. Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtó...