Államfőválasztás – Barroso gratulált Áder Jánosnak

  Brüsszel, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Gratulált Áder Jánosnak köztársasági elnökké választásához José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unió végrehajtó testületének nevében küldött – Brüsszelben csütörtökön közzétett – üzenetében az elnök egyebek között kiemelte: Áder János megválasztására kulcsfontosságú időszakban került sor, amikor Magyarország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan a gazdasági újjáéledés útját járja.
“Az Európai Unió soros elnöki posztjának sikeres teljesítése után az Ön országa nehéz választásokkal szembesül nehéz időkben” – fogalmazott Barroso.
A bizottsági elnök bizodalmát fejezte ki, hogy eddigi európai parlamenti képviselőként Áder János mélyen elkötelezett az európai együttműködés továbbfejlesztése mellett.
Hozzátette: számít arra, hogy az új államfő aktívan részt vesz “ennek a sikertörténetnek a kommunikálásában”, illetve “osztozik a közös értékekben, érdekekben és lépésekben, amelyeket együtt tesznek annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelenkor kihívásaival”.
Barroso sok sikert kívánt a megválasztott államfőnek új megbízatásában, és jelezte: várakozással tekint az egységes és virágzó Európa építését közös felelősséggel célzó együttműködésük elébe.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek